Blic

Nemam srca da tražim pare Partizanu

-

Na sve načine će u Humskoj pokušati da zadrže Stojkovića. Još pre derbija se moglo čuti da je uprava spremna da mu revidira postojeći ugovor i ubedi ga da ostane do 2020. Ako se to i ostvari, to bi značilo i da bi Stojković verovatno završio karijeru u Partizanu, s obzirom na to da bi po njegovom isteku imao 37 godina. Partizanu ovo ili ono. Verovatno i Partizan ima velikih moranja oko dovođenja igrača, i svakako ne bih želeo da se ikada pomene da sam ja Partizanu tražio pare.

Potom je Stojković i pojasnio...

- Prvo, ne želim da neko pomisli da prema meni postoje nekakva dugovanja. Ne. Radi se o tome da ja nemam srca da tražim novac, nemam srca da budem neko ko će da zarađuje ogroman novac od Partizana. Nadam se da će ljudi razumeti šta želim da kažem... Prosto nisam takav čovek, ali nemam više ni 19 godina pa da ostanem još pet ili više godina tu.

Iskusni čuvar mreže želi i da transferom pomogne crno-belima.

- Ne znam da li je realno da Partizan zaradi na meni, ali da budem ja taj koji uzima novac, to ne bih nikako hteo. Moj problem nikada nije bio ostanak u Partizanu, a ni novac. Šta god da bude, neka to bude prijateljs­ki - ostao je malo nedorečen Stojković. Ako ostane, čeka ga borba za novu šampionsku krunu. “Parni valjak” je i dalje na minus devet. - Ništa nije gotovo, fudbal je - fudbal. Jedna od najvećih kocki koja postoji. Mi smo imali prelepu godinu, ali bilo je i slučajeva u kojima ne možeš protiv sile, kao u Kruševcu. Nama ne odgovaraju ni blato, ni kaljuga, ni ona glina što smo na njoj tamo igrali. Kada je sudija pre meča bacio loptu na centar, ona se zalepila. To su situacije gde mi moramo, a ne znam kako, reagovati. Isto i protiv Vojvodine, lopta nije mogla da se vidi od mećave u prvom poluvremen­u. Tu mora da postoje striktna pravila. Ne znam što utakmica ne može da se odloži za proleće? A tu smo prosuli važne bodove. Nadam se da će biti bolje - zaključio je Stojković. Stojković se osvrnuo i na nerede na južnoj tribini, ali i na detalj kada je stao između tribine i Zvezdinih fudbalera ka kojima su poleteli razni predmeti. - Staro je to pravilo. I mislim da će naši navijači poštovati ceo život to da se igrači ne diraju. Dobro, kada adrenalin malo proradi, da se nešto baci, ali... Generalno govoreći, “grobari” su uvek bili na nivou, gledao sam to i svojim očima. Diranja igrača ne treba da bude ni na jednoj strani. Mislim, mi igrači treba da se “bijemo” sa igračima, a navijači sa navijačima (smeh) - uz osmeh je rekao Stojković, stavljajuć­i do znanja da se šali.

 ??  ?? UPRAVA NUDI NOVI UGOVOR
UPRAVA NUDI NOVI UGOVOR

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia