Blic

28 | | Ninković: Igrao bih za Srbiju na Mundijalu

-

Miloš Ninković i reprezenta­cija Srbije - nije gotovo! Bar tako iz daleke Australije poručuje vezista Sidneja ne mareći previše za činjenicu da je poslednji put dres “orlova” nosio još 2012. godine. Bivši fudbaler Crvene zvezde i dalje sa ponosom premotava slike sa Mundijala u Južnoj Africi, na kome je bio važan šraf u timu Radomira Antića, i zato je spreman da da svoj maksimum kako bi bio u kombinacij­i pred šampionat u Rusiji.

- Igrao sam u Ligi šampiona sa Dinamom iz Kijeva, ali kada igrate na velikim turnirima poput SP, to je onda nešto totalno drugačije. Igrao sam sa ljudima poput Vidića, Stankovića, Ivanovića... Sjajno je to iskustvo. O tome sanjate još kada kao dete počinjete da se bavite fudbalom. Baš zato, naravno da bih voleo da zaigram još koji put, ali sada je to stvarno teško jer sam u Australiji i imam 32 godine - iskren je Ninković.

Prema pisanju “Herald sana”, Ninković je prošle godine “odbio poziv da zaigra za reprezenta­ciju”.

- Ko zna, ta priča možda i nije završena, nikada se ne zna. Ekipa igra dobro. Ja već imam mundijalsk­o iskustvo, ali naravno da bih voleo da ponovo nastupim na šampionatu sveta. Imam dosta godina, to stoji, ali, kao što kažem, nikada se ne zna. Fudbal je ovo i sve je moguće.

Ninković nikada nije krio koliko voli Srbiju. Australija­ncima je pričao upravo o toj vezi sa svojom zemljom, ali i o bombardova­nju Srbije 1999.

- Bila su to veoma teška vremena za celu Srbiju. A naročito za nas, tada mlade, koji smo u skrovištim­a provodili većinu vremena. Ali posle mesec, dva svi su se osećali u stilu “ne hajem previše za rat” i izlazili smo da igramo fudbal. A onda čujete sirene, pa opet u podrume. Naravno da je bilo veoma teško - zaključio je Ninković. Narednu utakmicu crveno-beli će odigrati 13. februara, i to protiv CSKA u Ligi Evrope. - Igrao sam u Amkaru tri godine i dobro ih poznajem. Verujte, šanse su 50-50. Pokazali smo da možemo da igramo u Evropi, i stvarno ne vidim što bismo se plašili tog duela. I oni će u Beograd doći pravo sa priprema. Iako imaju dobar tim, sa igračima koji su tu godinama, poput braće Berezuckij, Džagojeva ili Vernbluma, znam da imaju i probleme, a na nama je da ih iskoristim­o.

 ??  ?? CSKA? ZNAM IH, ŠANSE SU 50-50
CSKA? ZNAM IH, ŠANSE SU 50-50

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia