Blic

Titula će biti

Kruna nam je sada na dlanu, ali još ćemo znoja morati da prolijemo na proleće. “Delije”, hajde da izguramo ovu priču do kraja - jasan je vezista tima sa „Marakane“.

- Vladimir bojČeviĆ

Posle fantastičn­e jeseni, u kojoj su navijačima podarili evropsko proleće nakon 25 godina, ali i u kojoj su utrli put ka tituli u Superligi, fudbaleri Crvene zvezde mogu mirno na zimsku pauzu. Da sanjaju najlepše snove i u pozitivnoj atmosferi dočekaju februar kada ih očekuje prvo duel sa CSKA u šesnaestin­i finala Lige Evrope, a onda i nastavak bitke za naslov prvaka Srbije.

- Uh, igrao sam puno velikih utakmica u Rusiji, gostovao sam Spartaku, Zenitu, CSKA na punim stadionima, ali ništa ne može da se poredi sa ovim osećajem - poručuje Branko Jovičić Naš derbi prosto mora da se doživi, da sa terena osetiš tu energiju. Evo i dan kasnije sam pomalo uzbuđen, vraćam film, premotavam neke scene. Ma fantastičn­o... Ovaj je prvi, ali nadam se da će biti još puno derbija u mojoj karijeri - pun je emocija i dan kasnije Zvezdin “motorino”.

Slađi bod, na kraju, ipak je otišao na crveno-belu stranu Topčidersk­og brda.

- Jeste slađi, ali smo mogli i do sva tri... Nismo srećni ishodom iako smo gubili. Ali generalno, svi smo uživali, odigrali smo odličan derbi, pružili mušku borbu, samo još da smo navijačima podarili i tu pobedu. No, vratićemo im na proleće u 157. derbiju na našoj “Marakani”.

Zvezda, dakle, zimuje sa plus devet. Nije malo, ali nije ni dovoljno da se već slavi titula.

- Bila bi tragedija da ispustimo toliku prednost, ali navijačima mogu samo da poručim da nam je ostalo još 15 utakmica i da je pogrešno sada misliti o tome. Kada se podeli, to je svega pet bodova, a čeka nas i još jedan derbi, plej-of, teška gostovanja... Dovoljan je jedan kiks i opet smo na nuli. Zato, pozivam ih da izguramo ovo do kraja.

Iza Jovičića je turbulentn­a i pomalo čudna polusezona. Po dolasku, bilo mu je dovoljno svega nekoliko utakmica da osvoji “delije”, ali je onda usledila teška povreda metatarzal­ne kosti. Ipak, čeličnom voljom uspeo je da se vrati i pre vremena, iako je trebalo da zaigra tek na proleće...

- Svi doktori su rekli ne, ali ja nisam prestao da verujem. I ta volja me je vukla napred. A samo ja znam kroz šta sam prolazio.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia