Blic

Nokautirat­i Valensiju

Beograđani imaju priliku da vežu treću pobedu, dok je domaćin u seriji od sedam poraza. U ekipi se nalazi i novajlija bek Dilan Enis.

- Aleksandar pijevac Godina XXI, broj 7486 -

Košarkaši Valensije i Crvene zvezde se kreću u suprotnim pravcima zbog čega će večerašnji (20.30) meč 12. kola Evrolige u dvorani “Fuente San Luis” biti zanimljiv za gledanje. Španski klub je u seriji od sedam poraza i novi neuspeh bi dodatno produbio krizu, dok će srpski šampion pokušati da veže treću pobedu i da tako krene ka gornjem delu tabele.

Valensija je posle startnih 3-1 izgubila sedam mečeva, mada bi trebalo da istaknemo da je samo dva odigrala na svom terenu.

- Valensija je što se tiče Evrolige u seriji poraza. Međutim, tim sa Erikom Grinom, San Emeteriom i povratkom oporavljen­og Dubljevića nikada ne može da ima ulogu autsajdera pred svojim navijačima, niti može da se kaže da je neko favorit pred odlazak na gostovanje u Valensiju. Naročito mi nemamo pravo da to kažemo. Sportski motiv postoji i želimo dobar rezutat i u Valensiji - rekao je trener Dušan Alimpijevi­ć.

Crveno-beli će u Valensiji biti jači za Dilana Enisa.

- Polako ga uvodimo u akcije. Niti će Dilan uzeti nekome što je zaslužio, niti će on dobiti nešto što nije zaslužio. On je tu da pojača konkurenci­ju, da se izbori za svoje mesto i ulogu, za svoju minutažu. Već je svojim dobrim igrama i ponašanjem skrenuo pažnju na sebe u dresu Mega Bemaksa. On će biti u sastavu za ovaj put jer mi idemo na šest dana, potreban je i da oseti i atmosferu i hemiju tima, da ga saigrači upoznaju i da se uživo upozna sa sistemom. Zdravi smo, osvežili smo se i idemo na tu seriju gostovanja - dodao je Alimpijevi­ć.

Trener Čus Vidoreta, koji je stigao kao najbolji stručnjak ACB lige, ne uspeva da pronađe pravu postavu, tako da je od starta Evrolige koristio čak deset različitih košarkaša u startnoj petorci, a samo je Erik Grin počeo svaki meč. Za derbi sa Zvezdom u konkurenci­ji je i crnogorski centar Bojan Dubljević, koji je propustio tri poslednje utakmice zbog povrede, ali je počeo da trenira, kao i mladi bek Serhi Garsija koji je u sredu potpisao ugovor. Igra u napadu se zasniva na američkom beku Eriku Grinu (17,4 poena), a dobar učinak ima i centarski par Dubljević (10,4) i Nemac Tibor Plajs (10,5). Valensija je među timovima koji slabije brane šut za tri poena, što je odlična prilika za crvenobele koji su na poslednja dva meča postigli 31 trojku. Čus Vidoreta dosta rotira i igrači su na terenu prosečno 20 minuta po meču.

- Znamo da nas čeka teška serija, ali pravi način da razmišljam­o o tome je „dan po dan i utakmicu po utakmicu”. Prvo nas čeka važna i velika utakmica sa Valensijom, u dobrom smo ritmu, želimo da nastavimo na isti način. Znamo da je u pitanju odličan tim, uostalom uopšte nije lako zabeležiti pobedu u Evroligi, posebno na gostujućem terenu. Oni će sa druge strane biti gladni pobede pred svojom publikom. Naše je da igramo našu igru, na način kako smo je igrali u prethodnom periodu, da se i dalje uigravamo kao tim, da budemo bolji svakim treningom i da spremni dočekamo i ovu utakmicu - smatra bek Tejlor Ročesti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia