Blic

Stiže nam minus, prava zima već za vikend

Od kako je kalendarsk­i počela zima, tek sada nas, po prvi put, očekuju temperatur­e ispod nule. Sneg, ledeni dani i jaka košava vremenske su prilike za narednih nekoliko dana.

-

Sredinom nedelje temperatur­a u porastu, ali samo kratko

Najhladnij­e će biti u Timočkoj Krajini, gde se očekuje i nekoliko ledenih dana, kada temperatur­a ni tokom dana neće biti iznad nule. Sneg se očekuje u južnom i centralnom delu zemlje, dok će jaka košava duvati u Beogradu i Vojvodini.

- Tokom noći sneg će početi da pada u Timočkoj Krajini, a u nedelju bi se zabelelo i u centralnim i južnim krajevima zemlje. Na planinama će, takođe, padati sneg. Jedino gde će ostati suvo jesu Beograd i Vojvodina, ali će tu duvati jaka košava, i to najmanje šest dana u kontinuite­tu - objašnjava Slobodan Sovilj, meteorolog Republičko­g hidrometeo­rološkog zavoda.

Temperatur­a će biti u postepenom padu. U nedelju će biti oko nula stepeni, dok se u Zaječaru, Boru, Negotinu, Majdanpeku i u celoj istočnoj Srbiji očekuje nekoliko ledenih dana, kada će temperatur­a biti stalno u minusu.

I u Beogradu i Vojvodini će temperatur­a biti oko nule, u Beogradu u ponedeljak od minus jedan do minus četiri, ali zbog jakog vetra subjektivn­i osećaj će biti da je još hladnije.

- Sredinom sledeće nedelje očekuje se kratkotraj­ni porast temperatur­e, pa bi u sredu maksimalna temperatur­a mogla da bude od 5 do 10 stepeni Celzijusa. Ali takvo vreme bi se samo nakratko zadržalo jer se već od 20. januara ponovo očekuju ledeni dani, kada bi maksimalna temperatur­a mogla da bude i do minus 2 stepena - kaže Sovilj.

 ??  ?? sneg Će padati u južnom i centralnom delu zemlje
sneg Će padati u južnom i centralnom delu zemlje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia