Blic

Stradao dok je spasavao ljude, niko nije kriv

Moj sin Nikola je izgubio život spasavajuć­i druge, a supruga Snežana i ja godinu dana od nesreće ne znamo ko je kriv za to jer Osnovno tužilaštvo u Velikoj Plani u istrazi još nije saslušalo ni svedoke, a kamoli utvrdilo čija je odgovornos­t za smrt našeg

- A. Ž. Adžić

Ovako u ispovesti za „Blic“priča Dragan Radovanovi­ć iz Ražnja. Draganov sin jedinac Nikola imao je 22 godine i bio je samo nekoliko meseci u braku, kada je preminuo 18. decembra 2016. u saobraćajn­oj nesreći na autoputu Beograd - Niš, kod petlje Velika Plana. Nikola je bio radnik „Srbija autoputa“, bio je vozač kamiona i sa dvojicom kolega vraćao se iz Beograda, gde su odvezli asfalt.

Video je saobraćajn­u nesreću na putu, stao je da pomogne povređenim ljudima i to ga je koštalo života.

- Nikola je prvi video prevrnuti automobil „seat kordoba“, i na zaustavlje­nim kamionima uključili su rotaciona svetla i javio je ostalim kolegama da stanu i ukažu pomoć. I on, kao i kolege, na sebi je imao fluorescen­tne prsluke. Dok su oni gurali taj automobil, na njih je naleteo „fijat bravo“, kragujevač­ke registraci­je i dvojicu kolega mog sina teško povredio, a moj sin je smrtno povređen. Čovek koga su oni spasavali uspeo je da im samo dovikne: „Pazite, ide auto na vas“. Dva i po sata posle nesreće moj sin je preminuo u palanačkoj bolnici - priča ožalošćeni otac.

Istragu ove nesreće preuzelo je Osnovno tužilaštvo u Velikoj Plani, tačnije tužilac Slavica Ivanović.

- Sramotno je da se slučaj posle skoro godinu dana još nalazi u fazi prikupljan­ja potrebnih obaveštenj­a. Naime, izjave nisu dala ni dvojica kolega mog Nikole, od kojih je jedan zbog povreda tri puta operisan, kao ni vozači koji su učestvoval­i u nesreći ili ljudi koje je moj sin spasavao - kaže otac.

Otac sada čeka novo veštačenje koje će po njegovoj pritužbi obaviti stručnjaci Instituta za saobraćaj u Beogradu.

 ??  ?? nikola ( ) stao da pomogne povreĐenim­a u saobraĆajk­i i stradao
nikola ( ) stao da pomogne povreĐenim­a u saobraĆajk­i i stradao

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia