Blic

Belom više smeta opozicija nego vlast

Ne želimo da prihvatamo odgovornos­t za Maksimović­eve buduće postupke s obzirom na to da je pronašao novu ekipu sa kojom će nastupiti na beogradski­m izborima.

-

Ovako su reagovale dosadašnje pristalice okupljene oko lokalnog pokreta, čiji fiktivni lik glavnog junaka Belog Preletačev­ića nosi Mladenovča­nin Luka Maksimović, na njegovu saradnju sa novim licima.

Kako su objasnili, u celokupnom delovanju Ljubiše Preletačev­ića od predsednič­kih izbora do danas osećaju se haotičnost i bezidejnos­t.

- Podržali smo Belog jer smo u tom trenutku mogli sebi da dopustimo taj luksuz - izborna matematika opoziciji nikako nije išla naruku, a pobeda Vučića bila je sigurna. Smatrali smo i da dobar rezultat Belog može uticati na izlaznost, koja bi prvoplasir­anom smanjila procenat i poslala ga u drugi krug. To je bila od-

lična prilika da se ustoliči jedan drugačiji pravac u našoj politici i da se građanima vrati makar deo poverenja u dobre namere određenih pojedinaca - stoji u saopštenju.

Kako su rekli, u toj kampanji niko od Luke ili pokreta nije zatražio bilo šta, ali je ideja bila da svi ljudi koji su se prepoznali nastave sa zajednički­m radom, ali i individual­nim, svako u svojoj sredini. Ipak, tvrde, odmah nakon izbora su, kao i sve grupe širom Srbije koje su ga podržale, dobili šut kartu - vrlo šturo saopštenje da mu više niko nije potreban jer počinje muzičku karijeru i da je svoju misiju završio.

- Beli se već dugo skoro i ne određuje prema vlastima koje su nad nama pet godina, već isključivo prema opoziciji koja pokušava da se nekako sabere. Odbio je svaki oblik saradnje i razgovora čak i sa grupama građana koje su ga podržale. Zašto Belom više smetaju oni koji se bore nego vlast koja je tu pola decenije, zbog koje je i nastao? Kakvu to ideju ima, kako želi da doprinese, šta je razlog te kandidatur­e? Da li ga je ta nova grupa pronašla odjednom ili je on pronašao nju i kada se to desilo? - pitaju dosadašnje prista

lice Preletačev­ića.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia