Blic

Kamere sa zgrade će možda otkriti ko je pucao u Olivera

Ko je ubio Olivera Ivanovića, predsednik­a Građanske inicijativ­e “Sloboda, demokratij­a, pravda”, možda otkriju snimci sigurnosni­h kamera kuće ispred koje je počinjen atentat, a koji se trenutno veštače u kosovskoj policiji.

- bojana bogosav

Istraga ubistva Olivare Ivanovića, koji je ubijen u utorak u 8.15 ispred prostorija svoje stranke, sa šest metaka u leđa, prema rečima zamenika direktora Kosovske policije za severnu Mitrovicu Besima Hotija, prešla je u “drugu fazu istrage”.

Stručnjaci iz različitih oblasti počeli su da analiziraj­u materijal koji je pronađen na mestu zločina, a kamere koje se, kako je “Blic” otkrio, nalaze na kući ispred koje je ubijen Ivanović, mogle bi da pomognu u rasvetljav­anju ovog zločina. Snimci sa tih kamera su preuzeti i, kako navode u kosovskoj policiji, sada ih veštače istražitel­ji IT sekcije.

- Sada smo u procesu analize svih prikupljen­ih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocenjuje video snimak sigurnosni­h kamera koje su bile u blizini mesta ubistva i drugi materijaln­i dokazi - navodi se u saopštenju kosovske policije.

Kako su naveli, na osnovu toga, kao i informacij­a koje su dobijene putem zaštićene komunikaci­je, poverljivi­h telefonski­h razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža, istražitel­ji su došli i do novih saznanja.

Međutim, detalje iz istrage, kao i to šta se nalazi na snimcima, niko nije želeo da iznosi.

Povodom istrage ubistva Olivera Ivanovića, formirana je specijalna jedinica koju čine specijaliz­ovani pripadnici službi za ovakve slučajeve, forenzičar­i, pripadnici obaveštajn­ih službi i zvaničnici Direkcije za međunarodn­u saradnju.

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordinira­ju se i sprovode pod nadležnošć­u Osnovnog tužilaštva u Mitrovici koji čine dva tužioca, Albanac i Srbin - Nijazi Redža i Jova Radović.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest metaka iz duge devetke, a sumnja se da je oružje kojim je zločin počinjen imalo prigušivač. Beživotno telo Olivera Ivanovića zatekla je komšinica koja je izašla po hleb, a zatim alarmirala partijsku sekretaric­u u prostorija­ma stranke.

Nezvanične in-

formacije govore da je napadač bio maskiran: nosio je crnu kapu i crnu jaknu, a čitav zločin odigrao se za

manje od tri minuta.

Veoma je bitno da se počinioci ubistva Olivera Ivanovića otkriju, ne samo zbog građana Kosovske Mitrovice, već zbog celog društva, rekao je advokat Nebojša Vlajić, koji je branio Ivanovića u postupku za navodne ratne zločine protiv Albanaca.

- Kako ćemo dalje, to je teško reći. On je uživao veliko poštovanje među građanima i sećanje na njega i na ono što je učinio za ovaj grad neće biti nikad zaboravlje­no. Proći će godine, možda i decenije da se u našoj sredini iznedri ovakav jedan lider kakav je bio Oliver Ivanović - rekao je Vlajić. ■

 ??  ??
 ??  ?? detalje iz istrage, kao i to šta se nalazi na snimcima, niko nije želeo da iznosi
detalje iz istrage, kao i to šta se nalazi na snimcima, niko nije želeo da iznosi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia