Blic

Kladim se da neću biti gradonačel­nik

“Mislio sam da će spinovi o budućnosti prvog čoveka Beograda prestati, a pošto nisu, stoga moram da obavestim i eventualno razočaram kladioce koji su se kladili na moje ime. Nikada nisam pomislio niti razgovarao sa nekim o takvoj mogućnosti.”

- T.Nj.

Ovo za “Blic” ekskluzivn­o kaže akademik i književnik Duško Kovačević. Ime Duška Kovačevića se neretko pominje u priči o predstojeć­im izborima za gradonačel­nika. Neki mediji su pozivajući se na neimenovan­e izvore iz vrha SNS-a izvestili da je Kovačević “jedan od mogućih kandidata te partije za gradonačel­nika” podsećajuć­i i da je predsednik Vučić pohvalno govorio o slavnom piscu povodom unutrašnje­g dijaloga o Kosovu.

Društvene mreže pa i kladionice takođe se bave tom temom, a Dušan Kovačević za “Blic” demantuje napise.

Gradonačel­nik Beograda, grada sa brojem stanovnika većim od ne- koliko država u regionu, direktor pozorišta jedno je od najodgovor­nijih mesta i poslova, pa se slobodno može reći da mu je odgovornos­t kao predsednik­a države u državi. - Budući gradonačel­nik Beograda mora biti ozbiljan, stručan, poželjno i mlad, čovek koji može i mora da radi 24 sata dnevno.

Ja sam, inače, direktor pozorišta sa 17 stalno zaposlenih i oko 120 ljudi kao saradnika koje Zvezdara teatar angažuje zahvaljuju­ći prihodu od predstava. I to mi je sasvim dovoljno uz sve ostale poslove koje imam kaže Kovačević. U duhovitom maniru, neizostavn­om kad je on u pitanju, napominje: ”Žao mi je što ću razočarati prijatelje koji su mi se javljali moleći da im pomognem oko nekih njihovih problema. Nikada se u životu nisam kladio, i sad sam izgubio poslednju priliku da zaradim kladeći se da neću biti gradonačel­nik”, kaže Kovačević. ■

 ??  ?? dosta mi je što sam
dosta mi je što sam

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia