Blic

Bio sam prznica, tražio sam i pomoć psihologa

Na terenu sam prznica, u privatnom životu totalno druga osoba. Tražio sam i pomoć psihologa, ali nikada nisam jurio za novcem - kaže kapiten crno-belih.

- Nebojša petroviĆ

Početkom godine Saša Ilić je zagazio u petu deceniju, a nema nameru da stane. Igraće dok bude mogao da stoji na nogama. I treba. Jedan njegov potez sa šmekom vraća veru u fudbal. Jedna njegova reč u svlačionic­i vredi više od svih sastanaka uoči meča.

- Otporan sam na povrede, u tome je štos - otkrio je Ilić formulu dugovečnos­ti na početku razgovora za „Blic“. - Mnogo volim fudbal i uvek sam gladan pobeda. Čak i na treningu poludim kada izgubim. Ako se desi da nemam snage, a ja tako stalno izgledam, izvučem onaj poslednji atom i sam sebe iznenadim. Često grdim ove klince kada primetim da su se zadovoljil­i vođstvom. na fudbalskom terenu dok ga noge nose: saša iliĆ, legenda partizana

Nema stajanja. Igraju za Partizan i ne smeju nikada da se zasite golova.

Zahvaljuju­ći lopti, Sale je obišao svet.

- Njujork i Pariz odišu glamurom, ali su Indija i

Brazil na mene ostavili najjači utisak.

Zbog dece bih ponovo na Maldive, zbog supruge opet u Kurševel. Tek pod stare dane stao je na skije. Zasad, samo stoji. - Tijana skija, ja posmatram. Čim završim karijeru, eto i mene na stazi. Putovanja mu imaju smisla isključivo s osobom koju voli. Kao što i remi igra samo sa društvom koje mu prija.

- Ne vrti se lova. Uvek igramo u nešto simbolično. Poraženi mora da uradi ono što mu kažemo.

Nikada ni u karijeri nije jurio za novcem.

- Seltu sam prihvatio zbog Antića, Galatasara­j zbog uslova koji su Partizanu išli naruku, dok sam u Salcburgu imao slična primanja kao u Turskoj. Svi mi koji smo ponikli u školama Partizana i Zvezde imali smo druge prioritete u životu. Da se nisam vodio srcem, možda bih sada bio multimilio­ner.

Supruga je zadužena za pres-kliping. Pažljivo skuplja isečke iz novina i sklapa mozaik jedne velike karijere.

- Biće mi zadovoljst­vo da jednog dana pokažem Nikši i Nevi gde je tata igrao i šta je sve osvojio. Sećam se prvog članka o sebi, kada sam dao tri gola petlićima Zvezde.

Van terena miran i staložen, na terenu je često umeo da plane i izgubi kontrolu. Kao u finišu meča protiv Spartaka kada je ušao u žestoku raspravu sa potencijal­nim pojačanjem Partizana Đorđem Ivanovićem.

- Ranije sam se vadio na mladost. Sada više nemam

JA SAM TI KAO DOKTOR DŽEKIL I MISTER HAJD. NA TERENU PRZNICA, U PRIVATNOM ŽIVOTU TOTALNO DRUGA OSOBA.

alibi. Tražio sam i pomoć psihologa, razgovori su veoma važni u tim stresnim situacijam­a. Valjda će sa godinama i bes izgubiti na intenzitet­u. Uostalom, tek mi je 40. Ja sam ti kao doktor Džekil i mister Hajd. Na terenu prznica, u privatnom životu totalno druga osoba. Kada su došli u Partizan,

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia