Blic

Uz čudo „orlovi“mogu i do polufinala

-

Rukometaši Srbije plasirali su se u drugu fazu EP kroz iglene uši, ali zbog činjenice da u novoformir­anu grupu nisu preneli nijedan bod, a da dalje prolaze samo dve ekipe, biće im potrebno pravo čudo da bi se plasirali u polufinale.

Trenutno, Francuska i Švedska imaju po šest bodova, Norveška i Hrvatska po dva, a Belorusija i mi smo bez bodova. A u opticaju su još tri utakmice, odnosno šest bodova. Samim tim, već na prvi pogled jasno je da samo sa sva tri trijumfa možemo računati na prolaz dalje.

I da samo jedan kiks gasi svaku nadu. Mada, i u tom idealnom scenariju, moraju da nam se poklope neki rezultati jer bolji međusobni skor od nas imaju i Šveđani i Hrvati.

Dakle, najbolje bi bilo da do kraja navijamo za Šveđane, odnosno da ostvare sve tri pobede. I da pritom Francuzi dobiju Hrvate. Čak i tako, trebalo bi da dobijemo „trikolore“sa visokom razlikom jer bi verovatno onda ušli u krug s njima i Hrvatima, osim u slučaju da Norveška dobije naše komšije u direktnom duelu. Onda bi nam odgovarala bilo kakva pobeda nad Francuzima. Naravno, naši trijumfi nad Norveškom i Belorusijo­m se ovde podrazumev­aju.

Druga opcija je da Šveđani u tri meča ne osvoje više od boda, a da Francuzi pobede sve osim nas, pa da u nekom krugu sa Hrvatskom i Norveškom tražimo šansu. No, posle onih minus 10 u duelu sa „vatrenima“na startu, teško da bismo mi tu bili iznad crte. Verovatno bismo onda morali da pobedimo Norvežane sa osam-devet razlike, ali i da se nadamo da će Norvežani savladati Hrvate.

Treća i teško ostvariva opcija je da naši rivali zaređaju sa nerešenim ishodima u međusobnim duelima, ali tanka je to slamka spasa.

Deluje teško? I te kako. Gotovo nemoguće. Naročito ako imamo u vidu utisak koji su ostavile sve ove reprezenta­cije u prvoj fazi. ■

Srbija i da osvoji svih šest bodova opet zavisi od drugih rezultata

 ??  ?? skandinavc­i moraju prvi da padnu: kristijan bjornsen, rukometaš norveške
skandinavc­i moraju prvi da padnu: kristijan bjornsen, rukometaš norveške

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia