Blic

Cupara: Bežite živi,

Već smo uradili dosta, ali se ne predajemo. Nemamo šta da izgubimo, priznaje bek “orlova” Stefan Vujić.

- JELENA Medić

Koferi već spakovani za Beograd promenili su smer i iz Splita su se “preselili” u Zagreb. Rukometaši Srbije su pobedom nad Islandom (29:26), ali i zahvaljuju­ći Šveđanima, dobili novu priliku da urade nešto više na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

“Orlovi” su prošli u drugu fazu, istina bez prenetih bodova, a već večeras (18.15) u zagrebačko­j Areni igraju sa Norveškom, drugoplasi­ranim timom iz grupe koja je igrala u Poreču.

- Bežite živi, stižu mrtvi uz osmeh je poručio golman Vladimir Cupara citirajući rečenicu jednog bugarskog komandanta sa Solunskog fronta kada je ugledao juriš Srba za koje je verovao da su nestali u albanskoj golgoti. Nema nikakvog razloga za strah. Ne plašimo se nikoga. Dokazali smo da možemo dobro da igramo, bilo je dosta kritika, ali i sreća nas je malo pogledala, pa smo se našli u Zagrebu. Svašta se od nas sada može očekivati. Borićemo se bez pritiska.

Na pomen kritika golman „orlova“se opet nasmejao.

- Poslušao sam savet našeg PR-a Žike Bogdanović­a koji mi je kazao posle prve utakmice da isključim telefon i ne čitam tekstove i komentare. Isplatilo se. Koncentris­an sam bio samo na teren i to se videlo protiv Šveđana i Islanđana - rekao je za „Blic“Cupara.

Slično razmišlja i Stefan Vujić, momak koji je nekada igrao za Hrvatsku, a sada je bek srpskog tima.

- Imamo želju i ambiciju da budemo dobro plasirani. Ništa još nije gotovo, ima još dosta da se igra. Moramo da stavimo tačku na grupnu fazu, kažemo “ende” i krenemo u novi početak. Postoji iks situacija u sportu u kojima se vredi nadati. Nada se gubi poslednja, a ja sam iskreno verovao da će Šveđani da pobede Hrvatsku.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia