Blic

Vreme je za buđenje

Porazi od Himkija i Efesa pokazali su slabosti koje crvenobeli ne smeju da ponove kako bi se iz Tel Aviva vratili sa trijumfom.

- Nebojša todoroviĆ “Menora Mivtačim” Hristodulu, Peruga i Viklicki, TV prenos Sportklub 1

Košarkaši Crvene zvezde nisu dobro izgledali na poslednja dva evroligašk­a meča protiv Efesa (95:104) i Himkija (70:79). Protiv ruskog tima su imali čak odlično prvo poluvreme i zaustavili skupocenog rivala na 31 poenu, ali su napadački bili samo na krilima Nemanje Dangubića (20 poena, trojke 5/8) i Tejlora Ročestija (27 poena, trojke 5/8), koji su do kraja ostali bez prave podrške, samim tim i trijumfa.

Tandem rekordera će morati ekspresno da zaboravi odlična izdanja, jer su posle kratkog sna odmah produžili za Tel Aviv na večerašnji (20.05) megdan Makabiju.

- Morali smo u hodu da se pripremamo za veoma težak meč i vrlo kvalitetno­g protivnika. Makabi želi da se domogne plej-ofa, ali daćemo sve od sebe da dođemo do pobede. Treneri su spremili analizu i svakako smo duel sa Himkijem uzeli u obzir da popravimo odbranu i budemo pametniji u napadu - kaže Dangubić, koji je sa 20 poena protiv Himkija postavio lični rekord u Evroligi.

Zvezda i te kako zna da igra sa Makabijem. Trenutno je u seriji od četiri trijumfa nad „ponosom Izraela“, od čega su tri bila u Beogradu, ali je pre toga doživela tri vezana poraza.

- Oni su sada u mnogo boljoj poziciji za razliku od prošle sezone kada smo slavili u Tel Avivu, jer smo mi bili u dobroj formi. Sada igraju daleko bolje nego tada, imaju dobar tim i prošla sezona je prošla sezona, biće mnogo teško. Probaćemo da ostvarimo što više pobeda do kraja - dodao je Dangubić.

Povrede kroje tim, igrači ne mogu da izdrže ovakav ritam, pa će gostovanje Makabiju propustiti Pero Antić, dok Ognjen Dobrić još nije upisao ni minut iako se oporavio.

- Uspeli smo malo da se oporavimo, odgledali smo video-pripremu i podesili glavu da je danas nova utakmica. I Makabi je isto imao jedan dan da se pripremi kao i mi. Navijači su nam dali dodatnu energiju protiv Himkija. Košarka je najlepši posao na svetu, volimo ovu igru i idemo na teren da se borimo. Verujem da će biti dobra utakmica, lepo je igrati u Tel Avivu jer imaju bučnu publiku - naglasio je Ročesti, koji je protiv Himkija imao rekordan indeks 38.„

 ??  ?? Startne petorke: Džekson, Kejn, Rol, Tomas, Parahuski
Trener: Neven Spahija Startne petorke: Ročesti, Lazić, Dangubić, Bjelica, Lesor Trener: Dušan Alimpijevi­ć nemanja dangubiĆ Će u tel avivu pokušati da ponovi partiju iz meČa sa himkijem na kojem je...
Startne petorke: Džekson, Kejn, Rol, Tomas, Parahuski Trener: Neven Spahija Startne petorke: Ročesti, Lazić, Dangubić, Bjelica, Lesor Trener: Dušan Alimpijevi­ć nemanja dangubiĆ Će u tel avivu pokušati da ponovi partiju iz meČa sa himkijem na kojem je...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia