Blic

Sve kum do kuma

Kumovi među „orlovima“su Vujin i Đorđić, Šešum i Bojan, kao i Marsenić i Radivojevi­ć.

- JELENA Medić

Slobodan dan rukometnih reprezenta­tivaca na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj je monoton obavezan doručak, pa šetnja, koju neki od momaka koriste da odu na terapije, zatim ručak, pa obavezni odmor, trening, terapije i na kraju dana večera i gledanje mečeva rivala sa kojima ćemo se sastati u drugoj fazi. Međutim, “orlovi” stoički izdržavaju sve obaveze. Ne žale se ni na šta, ništa im nije teško. Sve to zbog dobre atmosfere koja među njima vlada.

- Mi smo generacijs­ki vezani. Poznajemo se ceo život, igrali smo u mlađim kategorija­ma zajedno. Znamo kako dišemo - rekao nam je Dobrivoje Marković.

Desno krilo Srbije je istaklo da pozitivne energije nikome ne manjka.

- Atmosfera je super uvek među nama. Svašta smo mi prošli zajedno i kroz mlađe selekcije i sada - kazao je Marković, koji je bio kadetski prvak sveta i Evrope sa Petrom Nenadićem, Žarkom Šešumom i Rastkom Stojkoviće­m. Sada kada je otišao Vujin, ja sam najstariji i svi moraju da me slušaju - kroz osmeh je pričao Marković.

Našalili smo se da neće možda Dobrivoje da Šešumu skine kapitensku traku, pozivajući se na godine.

- Ne, ne, ostaje on kapiten, ali zna se ko mora najviše da se sluša - nastavlja u svom stilu Marković.

Inače, koliko su dobri prijatelji, govori i činjenica da u timu postoji tri para kumova - Marko Vujin i Petar Đorđić, Žarko Šešum i Bojan Beljanski i Mijailo Marsenić i Bogdan Radivojevi­ć.

Pošto je Marko Vujin nažalost završio takmičenje zbog povrede kolena, jedan kumovski par je okrnjen, ali ostali se drže zajedno.

Od početka takmičenja momci su pokazali veliko srce i veliku borbu i za to su nagrađeni. U Splitu ih je sreća pogledala, neki rezultati su se poklopili tako da su praktično kao “srećni gubitnici” ovog takmičenja stigli do druge faze.

U narednih sedam dana očekuju ih još tri meča. Ponovo će “orlovi” dati sve od sebe. Žele i da poprave mlaki utisak koji su ostavili u prvom delu igre. Dobru atmosferu sa terena trebalo bi da prenesu i na teren Arene u Zagrebu.

A onda je sve moguće. Bili smo svedoci da se čuda dešavaju... ■

Mi smo svi generacijs­ki povezani, kaže Dobrivoje Marković

 ??  ??
 ??  ?? kapiten žarko šešum je kum sa borisom beljanskim
kapiten žarko šešum je kum sa borisom beljanskim

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia