Blic

Vulin se preselio u državnu vilu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin iselio se iz stana od 107 kvadrata, koji mu je navodno kupila “tetka iz Kanade”. On se nedavno skućio u vili na Dedinju, koja je namenjena najvišim državnim funkcioner­ima.

- Nataša latkoviĆ

Stan u beogradsko­j opštini Zvezdara, koji je plaćen oko 200.000 evra, Aleksandar Vulin zamenio je velelepnim objektom u najelitnij­em delu Beograda. Vulin sada živi u Ulici Jevrema Grujića na Dedinju, u vili koju su koristili i prethodni ministri odbrane Bratislav Gašić i Dragan Šutanovac.

Novi dom ministra odbrane trostruko je veći od stana u kome je do sada živeo. Prostire se na oko 310 kvadrata, a ima i garažu od 59 kvadrata. U ovoj vili postoje tri spavaće sobe, dnevna soba, trpezarija, dva kupatila, terasa i podrumski prostor, kao i dvorište.

Sagrađena je devedeseti­h godina prošlog veka za potrebe generala Nebojše Pavkovića, ali se on tamo nikad nije uselio. Ni Boris Tadić, u vreme kada je bio ministar odbrane, takođe nije želeo da živi u tom objektu.

“Blic” je pitao Vulina zašto je odlučio da napusti svoj, bez sumnje, komotan stan i ode na Dedinje, na šta po funkciji ima pravo, ali on na naše pitanje nije želeo da odgovori.

Zanimljivo je da je selidba planirana baš u vreme kada je izbila afera “tetka”. Naime, sredinom septembra su nadležni državni organi odobrili Vulinu korišćenje vile na Dedinju. Tada su, međutim, mediji otkrili da je Agencija za borbu protiv korupcije istražival­a odakle mu 244.000 evra, koliko je platio stan na Zvezdari zajedno sa parking mestom.

Aktuelni ministar odbrane prvo je Agenciji objasnio da je do novca došao prodajom svog stana, ali je otkriveno da je jedina nekretnina koju je on posedovao prodata za 38.000 evra i to rođenom bratu, ali taj iznos nije mogao ni blizu da pokrije kupovinu stana na Zvezdari.

S obzirom na te nelogičnos­ti, Agencija je zatražila od Vulina da objasni kako je kupio novu nekretninu. On je potom promenio priču i rekao da su on i supruga pozajmili 205.000 evra od njene tetke iz Kanade. Uplata tolike količine novca nije zabeležena ni na njegovim računima, ni na carini, kojoj je ministar odbrane i svaki drugi građanin koji prenosi više od 10.000 evra morao da prijavi toliki novac.

Na pitanje novinarki kako je uneo toliki novac u zemlju, Vulin je odgovorio pitanjem:

- Ko vam kaže da je uneto u jednom komadu? Ko vam kaže da nije preneto 9.000 po 9.000 po zakonu?

Ministar odbrane do danas javnosti je više puta pokušao da objasni kako je kupio nekretninu na Zvezdari.

On tvrdi da je Uprava za sprečavanj­e pranja novca potvrdila da tetka njegove supruge u Kanadi postoji i da je isplato stan pre nego što je postao funkcioner.

 ??  ?? u vili na dedinju su živeli i bratislav gašiĆ i dragan šutanovac
u vili na dedinju su živeli i bratislav gašiĆ i dragan šutanovac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia