Blic

Inteza Sanpaolo grupa plasiraće 300 milijardi evra

- S. G.

Karlo Mesina, generalni direktor Inteza Sanpaolo grupe, u okviru koje posluje Banka Inteza iz Srbije, predstavio je juče u Milanu biznis plan grupacije za naredne četiri godine.

Prema njegovim rečima, Inteza Sanpaolo grupa koja posluje u skoro 40 zemalja, planira da plasira više od 300 milijardi evra u naredne četiri godine.

- Nastavićem­o da budemo banka koja podržava realnu ekonomiju i ima održivu profitabil­nost. Inteza Sanpaolo će i u narednom periodu doprinosit­i stvaranju dodatne vrednosti za sve zaintereso­vane strane - istakao je Mesina i dodao da je od 2014. do 2017. grupacija doprinela razvoju privrede u iznosu od 250 milijardi evra.

Kako je naglasio Mesina, najznačajn­iji planovi grupacije su ulaganje u zaposlene, razvoj digitaliza­cije, minimizira­nje rizika poslovanja i smanjenje nenaplativ­ih kredita. Tako je planom poslovanja predviđeno da do 2021. ukupni troškovi za zaposlene iznose 24 milijarde evra.

- Ulaganje u zaposlene tesno je povezano sa digitaliza­cijom na kojoj grupacija insistira. U tom smislu, u okviru banke će 5.000 ljudi biti prekvalifi­kovano, dok će biti primljeno 1.650 novih radnika. U njihovu edukaciju biće uloženo oko milijardu evra. Takođe, u razvoj same digitaliza­cije grupacija će uložiti 2,8 milijardi evra istakao je Mesina.

U skladu sa biznis planom za naredne četiri godine grupacija planira da neto dobit sa 3,8 milijardi, koliko je iznosila na kraju 2017, poveća na šest milijardi evra na kraju 2021. 

 ??  ?? karlo mesina, generalni direktor inteza sanpaolo grupe
karlo mesina, generalni direktor inteza sanpaolo grupe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia