Blic

Osuđen na osam godina jer je vozeći pijan ubio porodicu

- Lojanica V.

Voislav Starčević (40) iz Užica osuđen je juče na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajn­e nesreće u Braneškom Polju kod Čajetine u kome je poginula tročlana porodica.

U tragediji za koju je Starčeviću izrečena nepravosna­žna presuda stradali su supružnici Milan (36) i Marina (38) Selaković i njihov sin jedinac Aleksandar (12).

U presudi je navedeno da je Starčević imao 1,27 promila alkohola u krvi.

- Izgubio sam ćerku, unuka i zeta i njih mi nijedan sud, nijedan zakon, ništa ne može vratiti. Kad je već ovako, želim da budem poslednji roditelj koji je izgubio svoja čeda od pijanih vozača i da niko više nikad ne bude u koži moje supruge i mene. Osam godina zatvora neka bude nauk svima koji pod dejstvom alkohola sednu za volan - rekao je posle izricanja presude za „Blic“Milenko Petrović, Marinin otac.

Podsetimo, nesreća se dogodila 4. aprila 2017. kada je Starčević, vozeći „audi“pod dejstvom alkohola, ispred nepregledn­e krivine, pokušavaju­ći da pretekne „tojotu korolu“preko pune linije, prešao na levu stranu puta i sudario se sa „opel korsom“u kojoj su putovali Selakovići. Milan i Marina stradali su na licu mesta, dok je njihov sin podlegao povredama u užičkoj bolnici. U smrskanom „audiju“Starčević je i sam teško povređen.

Nesreća se, inače, dogodila nekoliko kilometara od kuće u kojoj su živeli.

aleksandar ( ), marina ( ) i milan ( ) stradali u saobraĆajn­oj nesreĆi

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia