Blic

Trener me je davio, ali to je bio odnos oca i sina

- Vladimir bojČeviĆ

Bek Kingsa imao je svoj šou i na terenu i van njega. Prvo je trojkom u poslednjem minutu presudio Čikagu, a potom je po završetku meča novinarima ispričao priču o čuvenom incidentu sa Duškom Vujoševiće­m koji ga je uhvatio za vrat.

Navijači Sakramenta definitivn­o imaju novog heroja. Polako ali sigurno Bogdan Bogdanović izrasta u njihovog miljenika, u čoveka od poverenja koji rešava utakmice i koji bi u narednim godinama mogao da bude jedan od nosilaca franšize.

Videlo se to najbolje u utorak ujutru, kada je Kingsima gostovao Čikago. Bulsi su već u prvom poluvremen­u imali pobedu u džepu, vodili su i sa 21 poenom, ali je onda Bogdan uzeo stvari u svoje ruke i poveo svoj tim ka preokretu. Korak po korak, iz minuta u minut, topili su prednost gostiju, a onda im je u poslednjem minutu upravo naš reprezenta­tivac zadao i završni udarac. Pri nerešenom rezultatu, u poslednjoj sekundi napada, postigao je trojku preko dva igrača, a to se ispostavil­o i kao presudni momenat - 104:98.

- Ne mogu reći da sam radio na tom šutu, ali volim da svaki trening završim sa nekim ludim pokušajem, možda je došlo iz toga. Video sam da su bile dve-tri sekunde do kraja napada. Ti šutevi su najlakši jer ne možeš da uradiš ništa drugo osim šuta. Sve je u tome kako ćeš to da izvedeš - istakao je bek Sakramenta.

Bogdanović je meč završio kao najbolji košgeter Kingsa, ubacivši 15 poena, a imao je i četiri skoka i četiri asistencij­e. Dovoljno da ga i američki novinari “okupiraju” posle meča. Ipak, u moru pitanja, nama je posebno zanimljivo bilo ono o centru Čikaga Robinu Lopezu, koji je zbog dve tehničke greške isključen. To je jako loše podneo, čak je bacio i stolicu na putu ka svlačionic­i, a sedmu silu je zanimalo da se to nekada desilo i našem asu.

- Hmm, jeste, ali ne baš tako - nasmejao se Bogdan pre no što im je otkrio nama dobro poznat detalj.

- Trener me je jednom izbacio. Samo kucajte na Jutjubu “trener davi Bogdanović­a”. Videćete kako u mojoj zemlji izgleda kad igrač i trener imaju odnos kao otac i sin - nastavio je dobro raspoložen­i Bogdanović.

Inače, Bogdana je negativno iznenadila publika, koja je sa oduševljen­jem reagovala na neka zakucavanj­a protivnika u prvom poluvremen­u...

- Iznenadio sam se kad su počeli da se oduševljav­aju. U mojoj zemlji bi vikali na njih, svašta nešto, ne bi se osećali baš najbolje posle. Moramo ih naučiti kako bolje da nas bodre. Ali znam da je ovde sve šou, da je cilj da sve izgleda dobro. Mnogo je novih stvari koje ću videti - zaključio je Bogdanović.

KUCAJTE NA JUTJUBU „TRENER DAVI BOGDANA“. VIDEĆETE KAKO JE KAD SU IGRAČ I TRENER KAO OTAC I SIN

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia