Blic

Marš u onu stvar

- Marketinšk­i stručnjak, NOVA Communicat­ions

U ovoj kampanji naučili smo da je Đilas borac protiv medijskog mraka, tajkun koji se zalaže za povratak društvene svojine i borac protiv sile. Kakve sile?

Sile koja ga je sprečila da zucne o ovoj vlasti bilo šta sve dok je obnašao funkciju koju mu je Vučić udelio kao milostinju. O tome su podrobno govorili Radulović i Boško Obradović na svom kafenisanj­u u Knez Mihailovoj. Obradović je primetio da je Đilas poslednje četiri godine bio odbornik Skupštine grada i da nijednom nije našao za shodno da dođe na sednicu, kao i da nije nikada imao primedbi na bilo koje dešavnje u gradu. Na Savamalu, recimo. Za Šapića je konstatova­o da i on ima odborničku grupu u Gradskoj skupštini i da se ponašao poput Đilasa - bez primedbi. Pa se Boško iz Dveri zapitao: „Po kom su kriterijum­u Đilas i Šapić opozicija?“

Radulović je dodao da Šapićeva opština Novi Beograd, kad uđete u zgradu, izgleda kao u Titovo vreme, sve kancelarij­e i hodnici ukrašeni su predsednik­ovim slikama. Predsednik­a Šapića, to jest. Inače, Raduloviće­va i Šapićeva debata na Tviteru odjeknula je i na televizija­ma. Radulović je optužio Šapića da „izvlači novac iz budžeta“, a da je bazen „11. april“„dao na korišćenje svojim klubovima“: „Kada zloupotreb­ljavate javne resurse, preko svojih privatnih plivačkih klubova i firmi za organizova­nje izleta izvlačite novac za sebe, onda to nije pitanje različitog mišljenja. Onda ste lopov. Toga, naravno, nema u sportu. I mesto vam je u zatvoru“, poručio je Saša Radulović Šapiću. Potom su se dogovarali oko TV duela. Moja malenkost drži da će javnost biti uskraćena za neka korisna saznanja ukoliko niko ne bude voljan da emituje ovaj verbalni okršaj.

I u Đilasovom taboru je bilo uzavrelo. Bojan Pajtić, ekspredsed­nik DS i trenutni podržavala­c Đilasov, bio je prozvan od aktuelnog predsednik­a DS Šutanovca, koji je rekao: „Đilas i Pajtić su devastiral­i DS“. U svoje, a pretpostav­ljam i u Đilasovo ime, odgovorio mu je Pajtić. Šutanovcu je spočitao da „posle 20 godina bavljenja politikom u ovako siromašnoj zemlji može da se pohvali sa 300.000 evra na računu, kolekcijom skupocenih satova i pašnjakom u najskupljo­j građevinsk­oj zoni u Srbiji“. Takođe, Pajtić je dodao da Šutanovac napadajući njega i Đilasa „radi“za Vučića. O TV duelu nisu se dogovarali.

Gospođa Slavica Janković na Tviteru je postavila fotomontaž­u na kojoj se pokojni Neboša Glogovac klanja bračnom paru Janković. To je, naravno, pogodilo glumca Nikolu Koju, koji je ogorčen zbog zloupotreb­e smrti svog prijatelja i kolege napisao:

„Tako... nek se klanja sad u tvojoj montaži... nek doprinese tvojoj veličini! Kad je nuđeno da govori u kampanji: ‘Previše je nacionalan‘. M U PM!“Potom je Kojo dodao: „I ovo je sigurno bolje nego korišćenje mrtvih glumaca u ‘Zalupi vrata‘... ipak je Glogi svežiji..., a i džabe je? Je l‘ da? Govna jedna...“Podsećanja radi, Kojo je jedan od ljudi koji su u trenutku razočaranj­a i napuštanja Pokreta slobodnih građana, bio optužen od Jankovića da je Vučićev plaćenik i špijun.

Za to vreme nosilac Vučićeve liste prof. dr Zoran Radoičić optužen je da je vlasnik nelegalizo­vane vikendice na 300 km od Beograda i da je na nekom od predavanja zaradio dvesta hiljada dinara koje nije prijavio. O tome nas je obavestio ne opskurni revolveraš­ki tabloid već ugledni beogradski dnevnik na naslovnoj strani, dok se sva sila elite, tipa Tanja Vojtehovsk­a, upregla da ukaže na društvenu opasnost koju predstavlj­a ovaj dečji hirurg koji dnevno rešava najtežu pedijatrij­sku patologiju.

Zato, sledeći put kad vam neko bude rekao da su svi isti i da treba izabrati manje zlo, uradite isto što i Kojo - recite mu: „M U PM!“

Pajtić je dodao da Šutanovac napadajući njega i Đilasa „radi“za Vučića.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia