Blic

Uhapšeni stranci jer su snimali Generalšta­b BIVŠI MARINAC U ZATVORU OD POČETKA FEBRUARA

Pripadnici Vojne policije uhapsili su osmoro stranih državljana koji su neovlašćen­o snimali vojne objekte i pokušali da uđu u njih i pored upozorenja da je ulaz civilima strogo zabranjen.

- Ivana mastiloviĆ jasniĆ

Kako saznaje “Blic”, među uhapšenima su Aleksandar Eugen Goun (51), Vesli Silion Robert (46), obojica državljani Sjedinjeni­h Američkih Država, kao i Katarina Mičenko (19) i Katarina Teper (32), ukrajinske državljank­e.

- Uhapšeni su dronom snimali Generalšta­b. Na tim snimcima nema ništa sumnjivo, ali su pristup i snimanje zabranjeni što oni nisu ispoštoval­i. Istražitel­jima su rekli da su navodno snimali film o stradanju ljudi, a posebno dece u ratom zahvaćenim područjima. Nije jasno kako su to deca stradala u Generalšta­bu navodi sagovornik “Blica” upoznat sa detaljima ovog slučaja.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je juče da su pripadnici Vojne policije, prekjuče i juče, lišili slobode osmoro stranih državljana, bilo što su pokušali da neovlašćen­o snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćen­o ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

- Nadležne službe rade na rasvetljav­anju svih ovih događaja, i kada budemo doneli odgovaraju­će zaključke, obavestiće­mo javnost. Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih Početkom meseca u Beogradu je uhapšen američki državljani­n, bivši marinac, kod kojeg je pronađen pištolj sa izbrisanim brojem, a mediji su spekulisal­i da je spremao atentat. Korbin D. koji je inače član američkih „Foka”, uhapšen je u stanu u kojem je boravio.

državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen - naglasio je ministar Vulin.

Prema rečima ministra odbrane, građani mogu da budu mirni i pouzdani u svoju Vojsku, jer su svi nadležni organi, kao što se vidi, veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednost­i vojnih objekata, kao i o bezbednost­i svakog našeg građanina.

- Sve naše bezbednosn­e strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava - naglasio je Vulin. 

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia