Blic

Milica Gojković

(1989)

-

ŠIRU POPULARNOS­T STEKLA je ulogom prostitutk­e Mare u seriji “Senke nad Balkanom”, a zahvaljuju­ći svom glumačkom umeću tom zapravo sporednom ulogom privukla je veliku pažnju, pobudila pohvale. Reč je o “kraljici noći” koja odvodi u krevet mladog inspektora i rađa dete princu Đorđu Karađorđev­iću, a koju je Milica dočarala i kao ženu u kojoj tinjaju i drugi životni sokovi. O toj svojoj ulozi kazala je:

- Mara je neposredna i duhovita devojka koja je u isto vreme i otresita. Odrasla je u Jatagan-mali i mora na neki način da zaštiti sebe. Traži pomoć od inspektora Pletikosić­a, što pokazuje njenu nežniju stranu. Nije ona samo tamo neka prostitutk­a. Trudila sam se da bude nešto više od toga.

Na daskama što život znače učinila je da u najboljem smislu bude upamćena ulogom u predstavi “Pod žrvnjem” Jugosloven­skog dramskog pozorišta. U tom teatru igra i u predstavam­a “Hotel Slobodan promet”, “Ajnštajnov­i snovi” i u predstavi čija je premijera početkom februara “Mesec dana na selu” Ivana Turgenjeva u režiji Ive Milošević.

Upravo govoreći o toj ulozi otkrila je i svoju ljubav prema knjigama i čitanju i, između ostalog kazala:

- Veliki pisci su nam ostavili i poverili divne uloge. Neke nas mimoiđu, a s nekima se sretnemo pa ih prigrlimo i zavolimo.

Glumu je završila u klasi profesora Nebojše Dugalića, a o tome otkud uopšte u svetu glume, napomenula je:

- U osnovnoj školi sa svojim odeljenjem išli smo da gledamo jednu predstavu, a ja sam se iste sekunde zaljubila u glavnog glumca. Da bih se njemu približila, otišla sam na audiciju u to pozorište i prošla. Nekako uz njega sam zavolela glumu. On je otišao, a gluma je ostala.

O bavljenju gumom veli:

- Svaki rad i sticanje iskustva za mladog glumca je veoma važno. Iskustvo koje sam stekla radom u pozorištu sigurno me je negde oblikovalo kao glumicu i još uvek to čini. Ja mnogo volim pozorište i svaka predstava vas nekako oplemeni. Nažalost, medijska pažnja koju dobijate igrajući serije ili filmove u Srbiji je u odnosu na pozorište daleko veća.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia