Blic

Nasilnik glumca već jednom teško pretukao

Dušan J. (50) iz Gamzigrads­ke Banje kod Zaječara, koji je brutalno pretukao svog komšiju Vasu Spasojević­a (72), penzionisa­nog glumca Zaječarsko­g pozorišta, ranije je takođe tukao Spasojević­a.

- G. Popović, B. Janačković

- Dušan J. je pretukao Spasojević­a i oktobra prošle godine. Penzionisa­ni glumac je tada zadobio povrede glave nakon čega je tužio svog komšiju - kaže nam izvor iz istrage.

Spasojević i Dušan J. su pre desetak dana ponovo dali izjave u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru i od tada su se stalno prepirali.

- Kobnog dana Vasa je trebalo da ode kod komšinice na kafu, ali kako se nije pojavljiva­o, ona je pošla do njegove kuće. Kaže, čula je Vasu kako je doziva iz šume i moli za pomoć - navodi naš sagovornik.

Komšinica je odmah pozvala policiju, koja je ubrzo

stigla na lice mesta.

- Vasu smo pronašli u šumi, brutalno prebijenog. Osumnjičen­i ga je tukao palicom i motkom, koje smo pronašli kraj tela onesvešćen­og glumca - kaže naš izvor.

Spasojević­u je Dušan J. polomio lobanju, tako da su policajci zatekli stravičan prizor.

- Glumac je bio sav u krvi, onesvešćen. Njegovo lice je od batina bilo neprepozna­tljivo - navodi naš izvor.

Protiv Dušana J. je podneta prijava zbog prebijanja, ali će ona, najverovat­nije, biti preinačena i prebačena u nadležnost Višeg tužilaštva. Stanje glumca koji je primljen u subotu uveče u polusvesno­m stanju sa vrlo teškim povredama lobanje i glave i dalje je kritično.

- Zbog frakture lobanje sa hematomom na mozgu pacijent je operisan posle prijema. Nalazi se u dobokoj komi. I dalje je u vrlo teškom stanju i životno je ugrožen - kaže direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

Kako je „Blic“pisao, sve se desilo u noći između subote i nedelje. Od silnih batina glumac se onesvestio, a komšija ga je uhvatio za ruku i počeo da ga vuče ka obližnjoj šumi. Sumnja se da je, misleći da je Spasojević mrtav, tu želeo da zakopa telo! Međutim, jedan od komšija je video kada je nasilnik vukao Vasu ka šumi. Pozvao je policiju koja je napadača lišila slobode i odredila mu pritvor do 48 sati.

 ??  ?? pretuČenog spasojeviĆ­a dovukao u šumu
pretuČenog spasojeviĆ­a dovukao u šumu
 ??  ?? vasa spasojeviĆ u teškom stanju posle prebijanja
vasa spasojeviĆ u teškom stanju posle prebijanja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia