Blic

Melem na naše rane

Najdžel Vilijams-Gos je MVP finala Kupa Radivoja Koraća. Đorđe Gagić je bio čovek odluke, a Novica Veličković i više od kapitena. Crno-beli su odigrali kao tim, a mladi stručnjak je poneo epitet junaka.

- V. Tegeltija ■

Iako je Crvena zvezda bila apsolutni favorit, sa mnogo skupljim igračima, prekaljeni­m evroligašk­im internacio­nalcima od kojih sedmorica igraju za druge reprezenta­cije uz preostale srpske, trener našeg najtrofejn­ijeg kluba iskoristio je priliku i prigrabio prvi trofej.

Iza Čanka je bio poraz u ABA derbiju, definitivn­i izostanak iz plej-ofa regionalno­g takmičenja, kao i krah u Evrokupu, uz ogradu kasnijeg dolaska, ali bez amnestije od odgovornos­ti koju je i sam preuzeo.

Ćutao je, radio, menjao koncept, igrače, pod pritiskom uslovljeno ograničeno­g ugovora i plate višestruko manje od prethodnik­a.

Lane je hrabro vodio finale bez pola tima zbog trovanja, ove ga je uzeo.

- Zvezda je evroligaš iako smo mi odigrali odlično prvi deo. Nismo mi grešili posle, nego su oni bili dobri. Gubili smo i dobijene utakmice prethodno, ali su momci pokazali reakciju, čime se ponosim - analizirao je za “Blic” Čanak.

Imao je i keca u rukavu, poput zonskog presinga.

- Pokušali smo da ih izbacimo iz onoga što treniraju. To je ekipa koja digne intenzitet, koja ima kvalitet i iskustvo jakih evroligašk­ih mečeva. Andrić je poslat na četvorku zbog Milka Bjelice, zato smo igrali sa četiri niska igrača. Zadovoljan sam kako smo kontrolisa­li skok i kako smo branili njihovu tranziciju.

Đorđe Gagić je imao probleme sa faulovima, ali i važnu rolu u odbrani, uz ključne poene.

- Nisam ga izveo posle četvrte lične greške... Osetio sam ga igrački - kazao je skromno nekada kapiten Partizana.

Na parketu niškog “Čaira” su se na ceremoniji dodele pehara našli sinovi i supruga, a stigle su i brojne čestitke.

- Mnogi su čestitali, poput Đokića, Aleksića, Avdalovića, Milojevića... Ovo je samo melem za rane, da momci vide da mogu protiv velikih. Sezona se ocenjuje posle domaće lige, a znamo da se od Partizana uvek očekuju trofeji. Svakako ću ovaj Kup Koraća uvek pamtiti.

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, nedavno je poručio da ima povrenje u Čanka, koji se sam potrudio da eliminiše uslovne klauzule iz ugovora. Bar bi tako trebalo da bude.

 ??  ?? uČenik i uČitelj: vanja marinkoviĆ i nenad Čanak u zagrljaju
uČenik i uČitelj: vanja marinkoviĆ i nenad Čanak u zagrljaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia