Blic

Konačno pravi Ol-star

Tim Lebrona Džejmsa savladao je ekipu Stefa Karija sa 148:145 u prvom izdanju nove ere meča svih NBA zvezda. As Klivlenda poneo je zasluženo i MVP titulu.

- D. Nikolić

Ol-star utakmice u NBA ligi postale su toliko nezanimlji­ve za gledaoce jer su se rivali maltene sklanjali jedni pred drugima, da su čelnici lige prosto bili prinuđeni da promene format ovog spektakla i već na prvu loptu možemo da kažemo - doneli su pravu odluku.

Momci koji su dobili najviše glasova na Istoku, ovoga puta Lebron Džejms, odnosno na Zapadu - Stef Kari, sami su birali svoje timove, a takav koncept doneo je i ozbiljniju košarku i mnogo angažovani­ju igru u odbrani, a samim tim i mnogo zanimljivi­ji duel u Los Anđelesu. Na kraju, slavio je tim Lebrona Džejmsa - 148:145, i to zbog bolje igre u defanzivi u finišu. Poslednji napad poraženog tima išao je na Karija, ovaj je probao trojku, međutim Durant i Lebron odigrali su vrlo snažnu odbranu, tako da je prvi as Golden Stejta jedva dobacio do koša.

Ali, nije samo odbrana bila u centru pažnje. Recimo, borbenost, možda ne na onom takmi-čarskom nivou, svakako ne nalik onoj iz plej-ofa, bila je tolika da to odavno nije primećeno na Ol-star mečevima. MVP nagradu je, treći put u karijeri, dobio Lebron Džejms, ovoga puta zbog 29 poena, 10 skokova i osam asistencij­a. Lebron je bio dominantan od prvog minuta u svom timu i očekivano je odneo nagradu za najkorisni­jeg igrača. Košgetersk­i su ga pratili saigrači iz pobedničke ekipe Kevin Durant (19), Pol Džordž (16), te Bredli Bil i Andre Dramond (po 14), dok je Goran Dragić ubacio dva poena uz četiri skoka i jednu asistencij­u. Na drugoj strani terena Stef Kari i Demijan Lilard su dali po 21 poen, a pratili su ih Džoel Embid sa 19, Karl-Entoni Tauns sa 17 i Janis Adetokunbo sa 16.

Ipak, ono što je privlačilo više pažnje od puke statistike su i neki momenti sa parketa. Ili tik pokraj njega. Na primer, “zaraćene strane” Kajri Irving i Lebron Džejms su, izgleda, ponovo postali dobri drugari. A i momci koji se baš nisu voleli posle čuvenog “ostajem u Oklahomi, ostani i ti... ups, odoh ja u Golden Stejt”, ponovo uživaju zajedno pod obručem. Naravno, reč je dugo posvađanim­a Raselu Vestbruku i Kevinu Durantu, koji su se pred početak utakmice provodili pod jednim od koševa u “Stejlps centru”. Takođe, bilo je tu i podsećanja na povređene kolege, pa je tako Entoni Dejvis zaigrao u dresu Demarkusa Kazinsa, iz poštovanja prema sjajnom centru kog je teška povreda odvojila od ovog susreta NBA elite.

Da, drugačiji je bio ovaj Ol-star od mnogih drugih. Malo zaboravlje­na odbrana, malo više bravura, a malo neka obnovljena drugarstva... Iduće godine spektakl se održava u Šarlotu. Nadamo se uz prisustvo nekog od naših igrača... ■

 ??  ?? mvp ol-stara: lebron džejms
mvp ol-stara: lebron džejms
 ??  ?? tim stefa karija pretrpeo je poraz u utakmici svih zvezda nba
tim stefa karija pretrpeo je poraz u utakmici svih zvezda nba

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia