Blic

Jović završio sa štakama, Lučić igrao srcem Selektor Srbije na okupljanje reprezenta­cije dolazi posle velikog uspeha.

- Vladan tegeltija

Nedelju srpskih trenera koji su osvojili kupove u zemljama u kojima rade, uz Svetislava Pešića u Španiji, Dragana Šakotu u Grčkoj, Aleksandra Džikića u Crnoj Gori, Dragana Aleksića u Mađarskoj, Željka Lukajića u Makedoniji, pre sedam dana i Saše Obradovića u Rusiji, upotpunio je i Aleksandar Đorđević u Nemačkoj.

Srpska kolonija u Bajernu osvojila je prvi trofej posle pobede nad Albom (80:75).

- Finale je bilo odlično. Ušli smo sa nekim igračima pod psihološki­m pritiskom, s obzirom na to da nam je javnost dala ulogu favorita imajući u vidu kako igramo sezonu. Već smo pobedili jednom u Berlinu, do finala smo došli preko Bamberga u četvrfinal­u i Ulma. Cela hala i ambijent su fenomenaln­i, navijači Ulma su se i u finalu okrenuli protiv nas, pa navijali za Albu - u dahu će za „Blic“Đorđević.

Za selektora Srbije nema odmora jer ga čekaju obaveze sa “orlovima”, koji su se sinoć okupili pred nastavak kvalifikac­ija za Mundobaske­t 2019. u Kini. Slede gostovanja Nemačkoj (23. februar) i Austriji (25. februar).

- Idemo dalje, sada su nove stvari u planu, vreme je za okupljanje reprezenta­cije. Stefan Jović se povredio u nedelju, u ponedeljak je imao magnetnu rezonancu, do srede-četvrtka treba videti šta će. Oteklo mu je stopalo kojim je udario u reklamnu ogradu, završio je na štakama. Pod znakom je pitanja za Frankfurt i utakmicu protiv Nemačke, zato će ostati na terapiji. On sistem zna, neće mu biti problem da uđe sa jednim treningom u meč ako bude mogao da igra.

Jedan od junaka uspeha Bajerna je i povratnik u ekipu posle povrede, naš reprezenta­tivac Vladimir Lučić.

- Izuzetna je uloga Lučića, koji je prvu utakmicu malo igrao s obzirom na to da mu je to tek drugi izlazak na teren. Nije još ni ceo trening odradio, i dalje ima malih problema posle operacije. Odigrao je na srce, želju i karakter. Ipak, preskočiće ovaj “prozor” za reprezenta­ciju jer mu je potreban dobar oporavak. Igrali smo bez Milana Mačvana, koji je Bajernov lider u velikim utakmicama, osetio se njegov nedostatak, ali polako prebacujem­o igru na druge adute.

Đorđević je oduševljen atmosferom u minhenskom timu posle drugog trofeja u trenerskoj karijeri.

- Osećaj je fenomenala­n, zahvalan sam svima u klubu. Ovo je tek drugi Kup u istoriji Bajerna, a prvi je osvojen pre 50 godina. Ovo je potvrda svega ovoga što radimo i kruna sezone koju igramo u jako dobrom ritumu, sa malo poraza u oba takmičenja. Igrači su ti koji su izneli fenomenala­n teret, bez obzira na izuzetne fizičke zahteve. Izuzetno sam ponosan što ih treniram. Drago mi je i zbog kapitena Antona Gavela, koji je podigao taj trofej, koji je u poslednje tri godine ovde imao veliki cilj da osvoji pehar. Uveravao sam ga tokom leta da ćemo doći do toga ove sezone. Pokazali smo da imamo želju za titulama - zaključio je Đorđević.„

SRBIJA GOSTUJE NEMAČKOJ U PETAK, A DVA DANA KASNIJE IDE NA MEGDAN AUSTRIJI

 ??  ?? osvojio drugi klupski trofej u trenerskoj karijeri: aleksandar ĐorĐeviĆ
osvojio drugi klupski trofej u trenerskoj karijeri: aleksandar ĐorĐeviĆ
 ??  ?? luČiĆ (u sredini) i joviĆ (prvi zdesna) sa saigraČima
luČiĆ (u sredini) i joviĆ (prvi zdesna) sa saigraČima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia