Blic

Nevena zbog vetra dva dana zaredom na stazi

Termini u Pjongčangu ponovo su menjani, pa će se naša najbolja skijašica takmičiti i u sredu i u četvrtak.

- ALEKSANDAR ALEKSANDAR

Organizato­ri Zimskih olimpijski­h igara odlučili su da preduhitre prirodu i reagovali su pre promene vremenskih uslova. Tako će se alpska kombinacij­a za skijašice održati u četvrtak, 24 sata ranije nego što je bilo planirano. Naime, meteoroloz­i su za petak najavili snažan vetar, pa će Nevena Ignjatović zato imati dan manje da se pripremi za glavnu disciplinu, odnosno moraće na stazu odmah posle spusta koji se vozi u sredu (3.00), dok će se alpska kombinacij­a voziti u četvrtak u 3.30 (spust), odnosno u 7.00 (slalom). Istog dana slalom će voziti i Marko Vukićević i Marko Stevović, u dva sata iza ponoći i u 5.30.

- Konačno su i devojke dobile priliku da voze spust. Bila sam znatiželjn­a da vidim stazu jer sam po pričama drugih takmičara čula da je veoma zahtevna zbog puno skokova. Sad sam se uverila da su govorili istinu. Staza je dugačka skoro koliko i u muškom spustu i nema delova na kojima možete da se bar malo opustite i sakupite snagu Ali i to mi je interesant­no, jer ne treniram spust puno i sada mi je izazov da što bolje izvezem trku - kaže Nevena.

I pre spusta jasno je da Nevena razmišlja o alpskoj kombinacij­i u kojoj je ove sezone imala najbolje Pijevac Dimitrijev­ić rezultate.

- Trka u spustu će mi dobro poslužiti da se pripremim za alpsku kombinacij­u (prva trka spust, druga trka slalom), u kojoj stvarno očekujem dosta. Nadam se da se neću previše istrošiti i da ću biti maksimalno spremna za petak za kombinacij­u sa kojom ćemo i da završimo takmičenje u Pjongčangu - dodala je Nevena Ignjatović.

Pred momcima je još samo trka u slalomu u četvrtak, tako da polako možemo da se okrećemo planovima za Peking 2022, kada će Marko Vukićević imati 28 godina.

- Mislim da su to prave skijaške godine, mada je spustaš Aksel Lund Svindal ovde u Koreji osvoji svoje prvo zlato, i to u 36. Pred nama su godine u kojima će doći do smene generacija u brzim disciplina­ma koje su moja specijalno­st - kaže Vukićević. ■

 ??  ?? Čekaju je nastupi: nevena ignjatoviĆ
Čekaju je nastupi: nevena ignjatoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia