Blic

VEČERAS JOŠ DVA MEČA OSMINE FINALA Tošić u Minhenu, Mesi sprema pakao Čelsiju

Jedan od najboljih igrača sveta nikada nije uspeo da zatrese mrežu “plavaca”, ali sada najavljuje da je i toj crnoj seriji došao kraj.

- Stadion: „Stamford bridž“Kapacitet: 41.631. Sudija: Cunejt Čakir. TV prenos: Arenasport 3. V. Bojčević

Da li ste spremni za novu porciju rivalstva Čelsi - Barsa? Dva kluba čija je sudbina često ispreplete­na u Ligi šampiona dobiće večeras novu priliku za okršaj, ovoga puta u osmini finala elitnog takmičenja. Biće to njihov 11. duel u poslednjih 13 godina, u kojima je bilo puno kontroverz­i i dramatični­h završnica (dovoljno je setiti se samo onog epskog duela na “Stamford bridžu” koji je sudio norveški sudija Tom Hening Ovrebo).

Najbolje će to objasniti Lionel Mesi. Teško da ćete ikada od napadača Barselone čuti ovakve reči...

- Postoje neki moji igrači koji Čelsi mrze više od Real Madrida! Nisam verovao da ću čuti sebe kako to izgovaram... Isto tako nisam verovao da ću videti nešto gore od rivalstva Boke i River Plejta ili Brazila i Argentine. Radije bismo igrali protiv Arsenala, Mančester junajteda ili bilo koga nego da teren delimo sa Čelsijem - izjavio je Mesi.

Iako sebe nije svrstao u “mrzitelje” Čelsija, sigurni smo da je mislio i na sebe. A kako i ne bi kada u karijeri nikada nije zatresao mrežu “plavaca”, a imao je osam utakmica da to i učini.

- Nadam se da će nastaviti tu tradiciju, ali on je fantastiča­n fudbaler i moramo da ga poštujemo. Moramo da budemo složni, da radimo kao ekipa pošto Mesija ne može da zaustavi jedan igrač. Kada ga jedan fudbaler čuva, može da bude veoma opasan kaže Antonio Konte, trener Čelsija.

Dve ekipe duel na “Stamford bridžu” očekuju u različitom raspoložen­ju. Čelsi ima tešku sezonu i sigurno neće odbraniti titulu u Premijer ligi, a Barselona je ubedljiva i neporažena u španskom prvenstvu i gotovo sigurno će osvojiti šampionsku titulu.

S druge strane, manje neizvesnos­ti se očekuje u Minhenu, gde Bajern dočekuje Bešiktaš kao veliki favorit, iako je nemački gigant sa drugog mesta ušao u osminu finala. Bešiktaš, za koji nastupa naš Duško Tošić, već je napravio istorijski rezultat što je kao prvi tim iz Turske u nokaut fazu otišao kao pobednik grupe i sve preko toga bila bi premija.

 ??  ?? baš ne voli londonske „plavce“: lionel mesi
baš ne voli londonske „plavce“: lionel mesi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia