Blic

LIGA EVROPE

Golgeter crveno-belih deli lekcije iz fudbalskih udžbenika, izrasta u vođu ekipe sa “Marakane”, bije kao iz topa i trese mreže nemilice. Pred sutrašnji okršaj (18) u Moskvi uveren je da mogu preko ruskog giganta do naredne faze.

- Veljko ivanoviĆ Posle beogradski­h 0:0, Zvezda će ići da se pokaže u još boljem svetlu u Rusiji? Ričmond Boaći je otpao, pa će sav teret u napadu da padne na vaša pleća. Osećate li pritisak? Prema očekivanji­ma, ali i najavama iz Ljutice

Aleksandar Pešić je u nastavku šampionata zašiljio kopačke i nastavio sjajnu golgetersk­u seriju. Dva komada u mreži Javora u pobedi (3:0), za nagoveštaj kontinuite­ta i u snegom okovanoj Moskvi, gde će Zvezda sutra (18) igrati revanš meč šesnaestin­e finala Lige Evrope sa CSKA.

Igrate sezonu karijere, uz čak 19 golova u Superligi i četiri u ostalim takmičenji­ma, malo li je?

- Ma kakvi malo, sjajno, prezadovol­jan sam. Ide sve super, nadam se da će se i nastaviti. Ali, nemojte sada, kada je najvažnije, da me relaksirat­e (smeh). Važno je što smo savladali Javor i drago mi je što sam pomogao ekipi. Međutim, Ivanjičane smo stavili u arhivu. Duel sa Rusima je iz sasvim drugačije dimenzije. O važnosti utakmice da i ne diskutujem­o. Jasno je sve kao dan - kaže Pešić za “Blic”.

- Od letos igramo lep fudbal. Šef Vladan Milojević je sve to lepo skockao. O saigračima nemam dovoljno reči koje bih opisao koliko su kvalitetni. Ne samo kao fudbaleri, već i kao ljudi. To je naše bogatstvo. I iz tog našeg zajedništv­a očekujem da nastavimo sa zavidnim partijama.

- Boaći je sjajan igrač i mnogo bi nam značio u revanšu. Ali, potrudićem­o da i bez njega da prođemo u narednu rundu. Ja, inače, nemam problem da igram pod pritiskom. Ne plašim se i volim da preuzmem odgovornos­t. Nemam tremu, samo ogromnu želju da donesem Zvezdi nešto značajno. Idemo da odigramo muški i da, nadam se, obradujemo crveno-belu porodicu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia