Blic

Pitaju me Španci koja je to moja magija?

- Šta ste uradili za tako kratko vreme? Euforija je velika i u Kataloniji i Srbiji? Gde biste smestili ovaj trofej? Poruka za kraj?

barselonu u samo nedelju dana: svetislav pešiĆ sa igraČima

nakon osvojenog i igre. Naravno, slavnom košarkaško­m stručnjaku, koji je pre 15 godina doneo prvi trofej Evrolige ovom klubu, nije trebalo mnogo, prihvatio je poziv i u samo nedelju dana ostvario četiri pobede i doneo pehar Kupa kralja. Za euforiju i veliko slavlje.

- Došao sam u Barselonu da spasem sezonu, to me je i zamolio moj prijatelj Žoze Marija Bartomeu, predsednik kluba. Kako sam to uspeo? Pa, na prvom mestu sam vratio sigurnost ekipi koja je izgubila čak 21 utakmicu do januara! Bilo je teško vratiti ih na stazu uspeha, ali kod mene nema sakrivanja - poručuje Svetislav Pešić za ”Blic”.

- Evo, i Španci me saleću sa pitanjem koja je to moja magija? A ja im kažem, toliko sam vremena u košarci da je sve to jednostavn­o. Vratio sam poverenje igračima u kvalitet koji nije mali i uspostavio sam moja pravila koja nisu komplikova­na. Nemam tri puta nego samo jedan. A komunikaci­ja i očekivanja su vrlo važni, to je moj recept.

- Barselona je tri godine bez trofeja i to je veliki uspeh. Zaista smo bili sjajni u finalu. Rekao bih da smo 32 minuta odigrali čak i fantastičn­o, ali na kraju se među igrače uvukao strah od pobede. Takođe, stigao nas je i umor. Imali smo težak raspored, dobili smo Baskoniju, koja je najbolji tim u Španiji, snažnog domaćina Gran Kanariju i velikog rivala - Real (92:90). Ipak, kako su to svi u Realu istakli: pobedio je bolji u ovom trenutku. Naravno da je euforija u Barseloni ogromna, ništa se ovi ovde ne razlikuju od naših ljudi. Kad sam došao kući, supruga Vera me je sačekala rečenicom: „Uh, što ne volim kad te toliko hvale“.

- Mnogo mi je drag, ma uostalom svaki mi je pehar važan. Verujte, cilj svakog košarkaša i trenera u Španiji je da osvoji Kup i igra za reprezenta­ciju. Istina je da sam došao kasno, a prvi zadatak mi je bio da vratim poverenje i samopouzda­nje timu. Srećan sam što sam uspeo da nađem tu crtu sa igračima i da napravim rezultat.

- Uh, umoran sam... Teško je sedam dana održavati intenzitet, ostvariti četiri pobede i vratiti Barseloni trofeje posle tri godine... Ali i sladak je to umor. Uvek je lepo kad se pobeđuje - zaključio je Pešić. ■

 ??  ?? preporodio u svlaČionic­i kupa kralja
preporodio u svlaČionic­i kupa kralja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia