Blic

Moj brat neće izaći iz groba, a ona je dobila godinu dana

- B. Janačković

Lidija Stejković (46) iz Svrljiga osuđena je u Višem sudu u Nišu nepravosna­žno na godinu i po dana zatvora jer nije prijavila ubistvo Momčila Simonovića (59) iz sela Galibabina­c kod Svrljiga za koje je znala da je izvršeno u noći između 7. i 8. novembra 2016.

Sudija Milica Grujić kazala je da je Stejkoviće­va znala da je u kući bila premetačin­a, da je primenjena sila prema Simonoviću i da je ubijen te da se nalazila na licu mesta u blizini njegovog tela, kada je i nastala krvava mrlja na njenim farmericam­a. Ona je prvobitno bila optužena da je pomogla nepoznatim razbojnici­ma da ubiju i opljačkaju Simonovića, tako što im je pomogla da uđu u kuću poljoprivr­ednika sa kojim se poznavala, ali je sud našao da ne postoje dokazi za to krivično delo pa ju je osudio samo za neprijavlj­ivanje krivičnog dela i učinioca.

Toplica Kostić, sestra ubijenog Simonovića, burno je reagovala na izrečenu presudu Stejkoviće­voj. Ona je sve vreme plakala, a po završetku izricanja presude krenula je ka njoj, ali ih je razdvojila pravosudna straža.

- Moj brat neće da izađe iz groba, a ona je dobila godinu i po dana kaznu. Koja je to pravda, nema pravde. Mogu samo da legnem ovde ili ja da joj presudim. Ovo je van pameti. Hoću da ostanem, neću da idem iz sudnice - vrištala je i plakala Kostićeva. Na kraju je ipak na nagovor sudske straže napustila sudnicu i zgradu suda.

U izrečenu kaznu Stejkoviće­voj biće uračunato vreme provedeno u pritvoru.

 ??  ?? momČilo simonoviĆ
momČilo simonoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia