Blic

„Blic“osetio NBA magiju „Medisona“

- I. V.

Sve je spektakl. Magija. “Blic” je prisustvov­ao NBA utakmici Njujork - Orlando (73:97), na kojoj je Nikola Vučević ostvario dabl-dabl učinak od 11 poena, 10 skokova, ali i četiri asistencij­e.

Crnogorski košarkaš ugostio je naše izveštače u Njujorku, videli smo svu čaroliju koju pruža najbolja svetska košarkaška liga. Naravno, i „Medison skver garden”, kultnu američku dvoranu.

- Dobro, nisam mnogo igrao, poveli smo ubedljivo na kraju pa nas trener nije vraćao na parket, ali dobro je bilo. Zadovoljan sam rekao je Vučević za “Blic”, koji je posle meča odmah otišao u avion jer je njegov Orlando već narednog dana na Floridi dočekao i pobedio Dalas (105:100).

“Medison”? Za pamćenje. Ostavlja utisak glamurozno­sti, doživljaja za sva vremena, fenomen sam po sebi. Poznat po boksu, hokeju i, naravno, NBA, iako je utakmica bila bez takmičarsk­og značaja (ne mogu ni jedni ni drugi u plej-of), više od 20.000 ljudi popunilo je skoro sva mesta u dvorani.

Više od svega je spektakl između četvrtina i u poluvremen­u, sa svim pratećim efektima: nagradnim igrama, topovima koji su publici delili dresove, uz histeriju navijača, dečji basket na dva koša, priznanja...

Šteta je samo što Niksima nikako ne ide. Petu sezonu zaredom će propustiti plejof, u kojem su poslednji put bili 2013. kada su u polufinalu Istočne konferenci­je poraženi od Indijane. Ove sezone su 12, sa skorom od 27-51. Jedno, ako može tako da se kaže, za utehu im ostaje što su bolji od komšija iz Bruklina - Netsi imaju dve pobede manje.

 ??  ?? ekipa „blica“je bila na meČu izmeĐu njujorka i orlanda
ekipa „blica“je bila na meČu izmeĐu njujorka i orlanda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia