Blic

Pešić neće da priča o Đorđeviću

Dobro smo počeli, ali smo onda napravili dosta grešaka u defanzivi, kaže crnogorski stručnjak.

- Ilija vuksanoviĆ

Mediji u Nemačkoj su preneli otvoreno pismo Aleksandra Đorđevića koji je objasnio razloge za rastanak sa Bajernom, a kao glavnog krivca za otkaz naveo je direktora Marka Pešića. Na odgovor druge strane nije se dugo čekalo. radonjiĆ na novom radnom mestu - Istina polako izlazi na videlo. Ljudi prepoznaju šta se sve ovde dešavalo. A što se Đorđevićev­ih reči tiče mogu samo da kažem jedno - nikada nisam prelazio na lični nivo - kratak je bio Marko Pešić koji i na insistiran­je novinara nije želeo da uđe u javnu polemiku sa srpskim selektorom.

Dejan Radonjić je uspešno startovao na klupi Bajerna iz Minhena. Njegov tim je slavio protiv Ulma rezultatom 100:95, a crnogorski stručnjak je istakao da ima na čemu da se radi. Naime, bivšeg trenera Budućnosti i Crvene zvezde, sa kojima je osvojio 21 trofej, najviše boli očajna igra u odbrani. Bajern je u poslednja četiri meča, dok je na klupi sedeo Aleksandar Đorđević, u proseku primao 91 koš. Na Radonjićev­om debiju, košarkaši Ulma su Bavarcima ubacili 95 poena!

- Rekao sam pre meča svojim igračima da se ovog puta samo pobeda računa i to je bio naš fokus. Počeli smo dobro, ali smo kasnije napravili previše grešaka u defanzivi, a to ne sme da se događa. Za samo tri treninga sa timom, nismo imali mnogo vremena da napravimo drastične promene, ali ipak smo dosta toga uradili - rekao je Dejan Radonjić.

Jasno je da fizionomij­a ekipe ne može da se promeni u samo nekoliko dana i zato je za Radonjića bilo najvažnije da pobedi, bez umiranja u lepoti, rutinski, na iskustvo. Problem je i što je Bajern samo u jednoj četvrtini (prvi period) primio manje od 20 poena.

- Očekujem da će iz meča u meč biti bolje. Potrebno je da se košarkaši naviknu na moj stil, kao i da ih ja bolje upoznam. Prva prepreka je preskočena i idemo dalje. Sezona je naporna i ulazimo u završnicu u kojoj je svaka utakmica važna - dodao je Radonjić.

Nemački mediji ocenjuju da se kod košarkaša Bajerna videlo više energije i više želje za pobedom, nego što je to bio slučaj u poslednjih nekoliko nedelja. Radonjić je ubrzao igru i košarkaši su pozitivno reagovali na njegove promene. Ipak, ocena ja da crnogorsko­m treneru predstoji još dosta posla, pogotovo u pokušaju da promeni igru u odbrani, koja ni protiv Ulma nije bila na nivou najboljeg nemačkog kluba.

- Svaka promena je pozitivna, ali neće ostaviti trag ako mi ne budemo podigli nivo naše igre. Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo, a novi trener Radonjić je pojačao treninge. Osećamo se dobro i stvari bi za nekoliko dana trebalo da dođu na svoje mesto. Najvažnije je da vežemo nekoliko pobeda i da tako vratimo samopouzda­nje - iskren je Maik Cirbes, centar Bajerna koji je sa Dejanom Radonjićem sarađivao i u Crvenoj zvezdi.

Vladimir Lučič je postigao 14 poena, dok je Stefan Jović pored 12 koševa imao i pet asistencij­a.

Radonjić je posle meča rekao da će nastaviti da podiže nivo treninga, ali da veruje da njegovi igrači mogu to da izdrže. Bivši trener, Aleksandar Đorđević, upravo je bio kritikovan zbog slabe fizičke pripremlje­nosti košarkaša Bajerna, a to je ono što Radonjić prvo želi da promeni.

Vremena za predah nema, jer Bajern već u subotu na svom terenu dočekuje ekipu Gizena, koja se nalazi u sredini tabele. Klub iz Minhena vodi u Bundesligi sa 24 pobede i tri poraza, odnosno samo je jedan trijumf ispred sve bolje Albe (23-4).

 ??  ?? dejan radonjiĆ je uspeo da upiše trijumf na debiju, ali je njegov bajern primio koševa
dejan radonjiĆ je uspeo da upiše trijumf na debiju, ali je njegov bajern primio koševa
 ??  ?? marko pešiĆ
marko pešiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia