Blic

CECA: PRAŠTAM LJUDIMA SVAKI DAN

Folk zvezda Ceca Ražnatović pričestila se sa ostalim građanima na ponoćnoj liturgiji u Hramu Svetog Save, a odmah po završetku kucala se sa sestrićima Petrom i Ilijom.

- Ljubomir tozev

Ceca Ražnatović posti svaki post koji nalaže Srpska pravoslavn­a crkva, a tako je bilo i ovog puta. Nakon 48 dana posta, ona se pričestila u Hramu Svetog Save, čiji starešina je odnedavno njen duhovnik, arhimandri­t Stefan Šarić. Zajedno sa njom na večernjoj liturgiji bili su najmlađi članovi njene porodice, sestrići Viktor,

Ilija i Petar. Ponosna tetka je po završetku liturgije ukrstila snage u kucanju jajima sa najmlađima. Pobedu je odnela ona, a za “Blic” je otkrila kako izgledaju praznici u porodičnom domu Ražnatović­a. - Poštujemo tradiciju koja je u većini domova. Posle same pričesti kod nas je veselo. Prvo ide čestitanje praznika, potom kucanje, pa sve ostalo po tradiciji i običajima

našeg naroda. Veselo, što je u srži Uskrsa - poručuje Ražnatović­eva, a na pitanje da li je ove godine bila prava domaćica koja je na veliki petak stavila kecelju i ofarbala jaja, poručila je:

- Svi farbamo jaja u kući, tačnije, svako od nas daje određeni doprinos. Neki farbaju jaja, neki lepe sličice i ukrašavaju. Ove godine sam, mogu ponosno da kažem, bila domaćića koja je ofarbala većinu jaja.

I dok za praznike važi ono da praštate ljudima, zanimalo nas je da li je Ceca neko ko prašta na ovaj dan.

- Ne samo na ovaj praznik, mislim da treba praštati

svaki dan. Ne morate zaboraviti, ali bitno je da u srcu oprostite i da vam je srce čisto. Ovaj praznik za mene predstavlj­a radost, veselje, porodično druženje. Lepa srpska pravoslavn­a tradicija,

koja se u našem domu prenosi sa kolena na koleno, kada su običaji u pitanju. Trenutak kada se okupljamo, jer generalno smatram da svima nama fale ti zajednički trenuci kada smo svi zajedno okupljeni sa svojim bližnjima, i da jedni drugima pokazujemo ljubav - iskreno je poručila pevačica.

A za kraj nam je otkrila ko obično pobeđuje kada je kucanje jaja u pitanju.

- Blizance sam pobedila, kao što ste videli, ali njihovog druga nisam. Veljka i Anastasiju obično pobedim, ali videćemo kako će biti ove godine - izjavila je Ceca.

 ??  ?? ceca pobedila blizance u kucanju jajima
ceca pobedila blizance u kucanju jajima
 ??  ?? ceca se priČestila u hramu svetog save
ceca se priČestila u hramu svetog save

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia