Blic

SVE ŠTO VAM TREBA ZA LEPOTU NALAZI SE U KUHINJI Dok tražite savršene preparate za negu, zastanite malo, možda ih već imate. Hrana koju svakodnevn­o ili često koristite može da poboljša vaš ten, a vašu kosu učini još sjajnijom.

- Jelena milenkoviĆ

Predstavlj­amo vam najefikasn­ije preparate iz kuhunje:

OVSENA KAŠA ZA UMIVANJE

Kako bi lice zablistalo punim sjajem, potrebno je da povremeno sa kože lica uklonite sloj mrtvih ćelija. Među najboljim metodama za to su prirodni pilinzi, poput ove prirodne smese za koju su vam potrebne jednake količine meda i limunovog soka i ovsena kaša. Sastojke je potrebno dobro izmiksati kako bi se dobila pasta, odnosno sredstvo za umivanje sa blagim dejstvom pilinga. Ovim preparatom možete da negujete i stopala.

POMORANDŽA PROTIV BORA

Bore treba sprečiti, a ne lečiti. Ova maska je odlično preventivn­o sredstvo. Dovoljno je da dve kašičice maslinovog ulja pomešate sa rendanom korom i sokom od pomorandže. Stavite na lice, dekolte i vrat. A višak uklonite papirnom maramicom.

JAJA I LIMUN ZA BARŠUNASTU KOSU

U kuhinji možete pronaći i namirnice za luksuznu masku za negu kose. Potrebna su vam dva žumanceta, sok od jednog limuna i jedna kašika maslinovog ulja. Pomenute sastojke dobro promešajte, a zatim masku stavite na kosu. Blago masirajte kožu glave, a posle 15 minuta isperite kosu. Kombinacij­a prirodnih sastojaka učiniće vašu kosu sjajnijom i baršunasto­m. KAFA ZA PILING TELA Nakon ispijanja kafe ne bacajte soc iz šoljice već ga iskoristit­e za piling tela. Soc na kožu nanestite u tankom sloju i masirajte je nežnim pokretima. Nakon tuširanja koristite hidratantn­u kremu. Talog od kafe možete da koristite i u borbi protiv celulita, u tim slučajevim­a koristi se kao obična krema, ali se sa tela uklanja već nakon desetak minuta.

MED I MLEKO ZA GLAMUROZNU KUPKU

Da biste lepo izgledali, morate povremeno i da se opustite. Zato s vremena na vreme sebi priuštite glamuroznu kupku. Uradite sledeće: zagrejte litar i po mleka i dodajte kašiku meda, pa sve to sipajte u vodu za kupanje. Uživajte u opuštanju 20 minuta, nakon toga nežno obrišite kožu bez mnogo trljanja. Važno je napomenuti da se ovi trikovi koriste za negu zdrave kože. Ukoliko imate neki zdravsteni problem, njega treba lečiti isključivo uz pomoć lekara.

 ??  ?? POMORANDŽA JE OMILJENO VOĆE MNOGIH, A SPREČAVA DA SE NA LICU POJAVE TRAGOVI STARENJA
POMORANDŽA JE OMILJENO VOĆE MNOGIH, A SPREČAVA DA SE NA LICU POJAVE TRAGOVI STARENJA
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia