Blic

Bajernov rekord šesti trofej u nizu

-

Bajern iz Minhena produžio je za još jednu sezonu svoju surovu dominaciju u Nemačkoj. Već šestu godinu u nizu, što je novi rekord kako Bavaraca tako i uopšte lige, gigant sa „Alijanc arene“osvojio je titulu u Bundesligi, i to ovoga puta čak pet kola pre kraja šampionata. Nakon pobede u Augsburgu u 29. kolu (4:1) to je sada i definitivn­o rešeno.

Ovo je slavnom klubu 28. kruna u istoriji. I ona je, kao i većina prethodnih, osvojena dominantno, silovito i apsolutno zasluženo. Čisto da iznova stavi do znanja svima ostalima da se nikada nije i da će još mnogo decenija proći dok se ne pojavi neki novi takav supertim u Nemačkoj. Uostalom, činjenica da je drugi po broju titula Hanover, i to samo sa devet naslova prvaka, sve govori.

- Srećan sam zbog titule naravno, ali bih sada voleo da pošaljem i poseban pozdrav u Italiju, i to Karlu Ančelotiju. Želim da mu se zahvalim za njegovo učešće i da mu čestitam na tituli. Mislim da je veliki trener i sjajna osoba, i on je deo sebe ugradio u ovaj uspeh - poručio je Jup Hajnkes, kome je ovo četvrta titula sa Bajernom.

Glavno pitanje koje se sada postavlja jeste - ko posle Hajnkesa? Iskusni stručnjak kaže da ne postoji ni promil šanse da ostane na klupi i sledeće sezone, a kako stvari stoje, trio koji je zadužen za novog trenera Uli Henes, Karl Hajnc Rumenige i Hasan Salihamidž­ić - zaintereso­van je da dovede 30-godišnjeg Julijana Nagelsmana, trenera Hofenhajma. I to što pre jer Bajer očekuje rekonstruk­cija tima pošto odlaze Riberi, Roben, možda i Levandovsk­i...

Bavarci sada kreću u juriš na Ligu šampiona...

Glavni favorit da zameni Hajnkesa na klupi je Julijan Nagelsman

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia