Blic

Pun Pionir viz

- Jelena mediĆ

Želeli smo da igramo finale ABA lige, to smo i dobili. Priča o tome da smo favoriti je beznačajna. Nadam se da ćemo imati podršku “delija”, a mi ćemo na terenu uraditi sve što je do nas da im vratimo za vernost i podršku, rekao je Dušan Alimpijevi­ć.

Odbrojavaj­u se sati do starta sjajne košarkaške nedelje u kojoj ćemo dobiti šampiona ABA lige. Da li će to četvrti put uzastopno biti Crvena zvezda? Ili će igrači Budućnosti prvi put u istoriji kluba da se okite lovorikama u regionalno­j ligi? Finalna serija počinje večeras u 19 sati u paklenoj atmosferi dvorane “Aleksandar Nikolić”. U igri je veliki ulog: samo klub koji stigne do tri pobede u seriji sledeće sezone će steći pravo igranja u Evroligi!

Aleksandar Džikić, trener Podgoričan­a, pred put u Beograd kazao je da je Zvezda favorit. Ipak, mladi strateg crveno-belih Dušan Alimpijevi­ć spušta loptu na parket, uz podsećanje da je Budućnost jedina ekipa koja je njegov tim pobedila dva puta u ligaškom delu na Jadranu.

- To dodeljivan­je favorita možete da radite na početku dušan alimpijevi­Ć sezone ili u toku ligaškog dela. To se ne radi u polufinalu ili finalu. Svi znaju da takva priča nema previše osnova. U finalu nema favorita, pa je ta priča poprilično beznačajna - kazao je Alimpijevi­ć. Šef stručnog štaba beogradski­h crveno-belih je potom pohvalio protivnika. - Cilj Budućnosti od početka je plasman u Evroligu, a ne ostanak u ligi. Ekipa je pravljena za to. To je sastav dobrih pojedinaca koji su se sjajno uklopili i igrali dobro tokom sezone. Sigurno će želeti da osvoje ABA ligu i steknu pravo igranja u Evroligi.

Ipak, Alimpijevi­ć je istakao da njegov tim neće izaći sa belom zastavom na teren. Vetar u leđa sigurno će im dati puna dvorana.

- Svesni su i oni, a naravno, i mi da smo neporaženi u “Pioniru”. Ta utakmica u ligaškom delu u kojima smo mi bili domaćini igrana je u dvorani u Železniku, ali “Pionir” definitivn­o donosi dodatnu energiju. Moji košarkaši igraju sa puno samopouzda­nja u našoj hali. Videli ste svi kakva je atmosfera bila u trećoj utakmici protiv Mornara. Definitivn­o su nam dali vetar u leđa. “Delije” su bile igrač koji je eventualno nedostajao. Drago mi je što su došli u tolikom broju jer su mogli sami da vide neke stvari koje ja ne smem ni da komentariš­em da ne bih bio kažnjavan. Verujem da će “Pionir” i u ponedeljak i utorak biti ispunjen do poslednjeg mesta i da će navijači napraviti ponovo sjajnu atmosferu.

Dodao je da mu se sviđa atmosfera u ekipi.

- Tokom sezone smo igrali utakmice koje su nosile određenu dozu tenzije, ali tada bi se u ekipi stvorila dobra atmosfera. Tim je na tenziju znao dosta pozitivno da odreaguje. Momci su pokazali da imaju karakter.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia