Blic

Džikić: Domaći teren nije prednost u finalu

Daleko od toga da smo nezaintere­sovani da osvojimo titulu, ali pritisak ne postoji. Mirni smo i jedva čekamo da krene finale, poručuje strateg Podgoričan­a.

- V. Tegeltija

Aleksandar Džikić je stigao u rodni grad na prve mečeve finala ABA lige. Kao i u prethodnim dolascima u Beograd, odveo je igrače na trening u dvoranu „Vizura“u Tošinom bunaru.

- Na tri minuta je dvorana „Vizura“na Novom Beogradu od hotela. Želimo da imamo mir i budemo koncentris­ani, da ne gubimo vreme u saobraćajn­im gužvama - objasnio je Džikić za “Blic”.

”Đetići” su jedini u ABA dva puta pobedili Zvezdu, koja je ipak favorit...

- Nije sve idealno, ali borimo se da rešavamo probleme koliko možemo. Generalno, igra se na tri dobijene, istina u kratkom periodu, ali ćemo sigurno za neke od utakmica biti u punom sastavu. Učesnici su Evrolige, šampioni ABA, osvojili su i pol-poziciju i domaći teren u finalu, što je u seriji na tri dobijene utakmice važno, ali ne i odlučujuće pošto smo već favorite pobeđivali u gostima.

Džikić ima samo reči hvale za crveno-bele.

- Zvezda je popunjena kvalitetom na svim pozicijama i nije slučajno prva. Izuzetno je bitno da ne potcenimo bilo kog igrača iz njihove rotacije. Svesni smo šta mogu i da imaju veliki kvalitet. Verujem da ćemo izaći i u „Pioniru“, a onda i u „Morači“da pokušamo da igramo najbolje što možemo. Uradili smo sve što je trebalo i ovo je kao bonus, pa možemo biti mirniji. Daleko da smo nezaintere­sovani da osvojimo ABA, ali pritisak ne postoji. Ako bude sve u redu sa sastavom, videćemo kako će to da se odvija.

Ako se bude igralo svih pet mečeva, odluka će pasti u nedelju dana...

- Finale je spakovano u sedam dana, što je sa jedne strane zanimljivo, a opet specifično jer se putnik za Evroligu odlučuje u samo sedam dana. U planiranju treninga poslednjeg meseca prilagodil­i smo način rada takvom ritmu i očekujem da budemo energetski spremni.

I zdravstven­i bilten je sve bolji za Podgoričan­e.

- Barović se vratio na moje zadovoljst­vo, ali nije to Filip sa formom kojom je bio nosilac. Krivo mu je što ne može više, ali mu kažem da je i ovoliko dovoljno, da nije realno više. Bitan nam je na treningu i na terenu, vażan nam je, ozbiljan, motivisan i širi pozitivnu energiju. Bolji je zdravstven­i bilten i sa Seadom Šehovićem i Aleksom Ilićem. Treniraju normalno, a da li će igrati ili ne, zavisi od više faktora. Želimo da budemo zdravi i da probamo da odigramo ono što najbolje možemo trenutno - završio je Džikić.

 ??  ?? hoĆe plasman u evroligu: aleksandar džikiĆ
hoĆe plasman u evroligu: aleksandar džikiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia