Blic

Evropa kup: Poraz „delfina“od Hrvata

-

Vaterpolo reprezenta­cija Srbije poražena je od selekcije Hrvatske u Rijeci sa 8:7 u trećem kolu B grupe i ostala je bez finala Evropa kupa. Za bronzanu medalju izabranici Dejana Savića igrali su sinoć protiv Italije.

Veliki derbi između olimpijski­h i svetskih šampiona pripao je osvajačima zlatne medalje sa Svetskog prvenstva. “Delfini” su odigrali gotovo savršeno prvo poluvreme, ali je u drugom delu veliki rival napravio preokret.

Fantastičn­o je branio Gojko Pijetlović i zajedno sa celom defanzivom zadržao Hrvate na jednom pogotku iz sedam pokušaja, pa su Srbi imali 3:1 na kraju prve deonice, odnosno 4:1 prilikom velikog predaha nakon gola Dušana Mandića. Zvuči gotovo neverovatn­o da je domaća selekcija bila na samo 10 odsto realizacij­e i u nastavku ju je drastično popravila, ali je sjajni Duško Pijetlović zatresao mrežu da u poslednju četvrtinu uđemo sa 5:4. I upravo u poslednjem kvartalu su Hrvati uspeli prvi put da povedu i imali su vođstvo sve dok Filip Filipović nije zatresao mrežu za 6:6 uoči neizvesne završnice.

- Ne želim da način suđenja stavim u prvi plan. Naše je da se bavimo nama samima. Imali smo igru dve četvrtine i posle toga smo pali. Da smo nastavili u istom ritmu, rezultat bi bio povoljniji. Postigli smo tri gola koje su sudije poništile, a nisu morale. To je sudijsko ubeđenje i njega će uvek da bude. Istina, malo je toga bilo mnogo u ovom meču, ali kako je tako je. Idemo dalje, odigrali smo sa ovim sastavom koliko smo mogli. Hrvatska je iskoristil­a naš pad. Znamo na čemu treba da radimo, ovde je igrač više bio slab. Verujem da ćemo Evropsko prvenstvo u Barseloni dočekati potpuno spremni i zna se koji je cilj - rekao je kapiten Filip Filipović.

Vaterpolis­ti Srbije vodili su sa 4:1 na poluvremen­u sa Hrvatskom

 ??  ?? strelac tri gola protiv hrvata: filip filipoviĆ
strelac tri gola protiv hrvata: filip filipoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia