Blic

Đorđević u Oklahomi!

Naš stručnjak biće gost Darka Rajakovića, pomoćnika u taboru NBA ligaša, i imaće veliku priliku da napreduje, saznaje „Blic“.

- Igor velimirovi­Ć

Iz Minhena u SAD, i to ni manje - ni više, nego u NBA ligu. Aleksandar Đorđević ide u Oklahomu i biće gost Darka Rajakovića, asistenta Bilija Donovana, prvog trenera Tandera.

Tako je Sale Nacionale dobio priliku koja se ne ukazuje često, niti svima.

Selektor reprezenta­cije Srbije boraviće izvesni period u redovima ovog NBA ligaša na trenerskom usavršavan­ju i imaće veliku priliku da stekne dragoceno iskustvo i dodatno obogati znanje kako bi napredovao.

Tako su se Đorđeviću nenadano otvorila vrata najjače lige na svetu posle neočekivan­og otkaza u Bajernu. U Oklahomi će, uz Rajakoviće­vu pomoć, moći da posmatra treninge i utakmice i oseti kako funkcioniš­u stvari pod NBA svetlima. Mnogo važnije moglo bi da mu bude iskustvo koje će steći iza kulisa, pošto će moći do detalja da upozna funkcionis­anje jedne NBA ekipe iz trenerskog ugla. Nema sumnje da će mu to biti od velikog značaja.

Jasno je i da Đorđević neće dugo biti bez angažmana... Tek što se rastao sa Bajernom, ugledni italijansk­i mediji preneli su kako se za njega interesuje Virtus i da je dobio poziv kluba iz Bolonje da sedne na klupu. Selektor “orlova” odlično poznaje italijansk­u košarku, pošto je igrao za Fortitudo, Skavolini, Armani i Beneton, a poslednja dva kluba je vodio i kao trener.

Pre nego što odluči gde će nastaviti trenersku karijeru, sledi boravak u Americi i saradnja sa Rajakoviće­m. Inače, ovaj 39-godišnji Čačanin je u Oklahomi još od leta 2014, kada je postao asistent tadašnjem šefu stručnog štaba Skotu Bruksu. Pored toga, kao prvi trener vodio je ekipu Tulse, razvojni tim Tandera, i ujedno je bio prvi glavni trener u Razvojnoj NBA ligi koji dolazi izvan SAD. Karijeru je počeo još kao 16-godišnjak u čačanskom Borcu, dok je selekcije Crvene zvezde do 18 i 20 godina vodio do dve titule tokom osmogodišn­jeg angažmana. Pre nego što je dobio poziv Oklahome, imao je i epizodu u španskom Torelodone­su. Sigurno je da će Đorđeviću i te kako značiti boravak u redovima NBA ekipe koja se bori za plej-of na Zapadu.

 ??  ?? darko rajakoviĆ u americi Čeka ponude za novi angažman: aleksandar ĐorĐeviĆ
darko rajakoviĆ u americi Čeka ponude za novi angažman: aleksandar ĐorĐeviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia