Blic

Fahardijev film sa Penelope Kruz i Bardemom otvara Kan

- M. K.

Ovogodišnj­i 71. Kanski festival biće otvoren 8. maja svetskom premijerom filma Iranca Ašgara Farhadija, „Svi znaju“(Todos lo saben/ Everybody Knows) sa Penelope Kruz i Havijerom Bardemom u glavnim ulogama.

Biće to drugo ostvarenje na španskom jeziku koje otvara Kan nakon 2004. i Almodovaro­vog „Lošeg vaspitanja“. Penelope Kruz igra majku, Karolinu, koja putuje sa suprugom Argentince­m i dvoje dece iz Buenos Ajresa u svoj rodni gradić van Madrida povodom jedne proslave. Međutim, put biva prepun neočekivan­ih događaja i otkrivanja tajni, što preti da potpuno rasturi porodicu.

Supružnici u privatnom životu od 2010, Penelope Kruz i Havijer Bardem bili su česti gosti Kana. Ona je 2006. osvojila nagradu za žensku ulogu u „Vratiću se“, a on je poslednji put bio na Kroazeti 2016, kada je predstavio film Šona Pena „The Last Face“. Farhadijev­a dva filma su se do sada nadmetala za Zlatnu palmu: „Trgovački putnik“2016. i „Prošlost“2013. godine. Berenis Bežo je za „Prošlost“nagrađena za najbolju glumicu, dok je „Trgovački putnik“odneo trofeje za glumca (Šahab Hoseini) i scenario. Potom je osvojio i Oskara za strani film, koji je bio drugi za Farhadija. Prvog mu je doneo „Razvod“. „Svi znaju“je prvo ostvarenje koje je iranski reditelj snimio na španskom jeziku, a deveto u kojem zajedno igraju Kruzova i Bardem. Prvi film snimili su 1992.

Ovogodišnj­e izdanje Kanskog filmskog festivala trajaće od 8. do 19. maja.

 ??  ?? Supružnici u privatnom životu slikani tokom snimanja Fahardijev­og filma
Supružnici u privatnom životu slikani tokom snimanja Fahardijev­og filma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia