Blic

Mitrović otpisuje, Milivojevi­ć za anale

„Mitrogol“je ovog vikenda postigao deveti gol u Fulamu na 12 utakmica i zasluženo je proglašen za najboljeg igrača Čempionšip­a u martu, dok je kapiten Kristal palasa trenutno najefikasn­iji vezni igrač Premijer lige.

- vladimir bojČeviĆ

Aleksandar Mitrović i Luka Milivojevi­ć rešetaju širom Engleske. I nema ko da ih zaustavi! Iz nedelje u nedelju naši reprezenta­tivci golovima direktno donose zlata vredne bodove Fulamu u borbi za Premijer ligu, odnosno Kristal palasu u borbi za opstanak u elitnom rangu, a trenutno najsretnij­i čovek zbog toga je selektor Mladen Krstajić, koji će sada i definitivn­o u Rusiji imati dvojicu igrača u top formi, onih koji pucaju od samopouzda­nja!

No, krenimo od Mitra. “Mitrogol” je bukvalno zaludeo Ostrvo. U subotu je bio strelac jedinog gola za 0:1 na gostovanju Šefild Venzdeju, i to samo tri dana nakon što je golom i asistencij­om Fulamu doneo pobedu nad Lidsom (2:0). Od dolaska na “Krejven kotidž” na svom kontu ima već devet golova, pa otuda i ne čudi što ga navijači već zovu „Mitroglice­rin“, „Bog“, „Vatra“, „Legenda“, „ Zver“, „Heroj“...

- Ako se ja pitam, ostajem u Fulamu - ispalio je juče golgeter “kolibara” i oduševio sve navijače londonskog kluba. - Ali ne želim da pričam o sebi. Trenutno smo svi fokusirani samo na povratak u Premijer ligu, ja sam najmanje bitan. Iskustvo me je naučilo da ne treba planirati mnogo unapred - poručuje napadač Fulama.

Mitrović u Fulamu postiže gol na svaka 104 minuta. Direktno golovima je doneo već 19 bodova svom timu u poslednja dva meseca, pa otuda i ne čudi što je proglašen i za najboljeg igrača Čempionšip­a u martu.

A poput Mitra u Fulamu, i Luka Milivojevi­ć izrasta u junaka Kristal palasa. Do sada je pogađao iz penala, a ovog vikenda je, i to na 27. rođendan, počeo da trese mreže i iz slobodnjak­a. I to u stilu najvećih majstora. Taj gol u Bornmutu već mu je 10. u Premijer ligi, i trenutno je najefikasn­iji vezista Palasa u jednoj sezoni do sada, kao i jedini vezista sa dvocifreni­m brojem golova u najjačoj ligi sveta! Podatak koji mora da izmami i Krstajiću osmeh...

- Jeste, bio je lep gol, ali bih više voleo da smo pobedili a da je neko drugi bio strelac. Dobro je da ima još pet kola, izborićemo opstanak - poručuje Milivojevi­ć.

Krstajić je na slatkim mukama...

 ??  ?? piše istoriju kristal palasa: luka milivojevi­Ć vodi fulam ka premijer ligi: aleksandar mitroviĆ
piše istoriju kristal palasa: luka milivojevi­Ć vodi fulam ka premijer ligi: aleksandar mitroviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia