Blic

Jerkov: Radikali mi pretili i nazivali me ustaškom ku...

- Nataša Latković

Poslanici Srpske radikalne stranke juče su na sednici Skupštine Srbije vređali i pretili poslanici Demokratsk­e stranke Aleksandri Jerkov nakon što je rekla da je Vojislav Šešelj ratni zločinac i da ako krene da razbija noseve, kako je najavio, počne od nje.

Kako saznaje „Blic“, od tada kreću dobacivanj­a i pretnje poslanici demokrata, na koje niko nije reagovao, pa ni predsedava­jući Veroljub Arsić. Sve vreme na sednici članovi SRS govorili su joj da je „spodoba“, „izdajnik“i „ustaška kurva“.

U jednom trenutku, kada je ostala usamljena u poslaničko­j klupi, u kojoj inače sede članovi DS-a, opkolilo ju je petoro poslanika SRS.

Kako za „Blic“kaže Jerkov, među njima su bili Nataša Jovanović, Aleksandra Belačić i Filip Stojanović.

- Rekli su mi da možda sama razbijem njušku narednih dana i da se pripazim. Tokom cele sednice, na svakih pet minuta su mi dobacivali, vređali me, a poslanik Damnjanovi­ć je u jednom trenutku i zapevao „ustaška kurva“- potvrdila je za „Blic“Jerkov.

Tu nije bio kraj. Kad se vratila s pauze, sačekala ju je i poruka na papiru: „Kurvo ustaška“. Poslanik SRS Miljan Damjanović tvrdi da on nije bio među članovima stranke koji su je opkolili.

- Ja je nisam opkolio. Govorim samo u svoje ime. Ipak, to što je Jerkov ustaška kurva, to je njen problem. Ja joj nisam pretio, ali pokazala je da je ustaška kurva nakon onoga što je tokom sednice izgovorila - rekao je on našoj novinarki bez ikakve sramote. Vojislav Šešelj izjavio je za N1 da radikali neće da tuku Aleksandru Jerkov, ali da će do kraja života da je nazivaju pogrdno.

- Što joj se pre ogadi život, to bolje - rekao je Šešelj skupštinsk­im izveštačim­a.

Aleksandra Jerkov juče je na sednici upitala kada će Šešelj biti smenjen iz Skupštine kako to predviđa zakon za sve poslanike koji su tokom trajanja mandata osuđeni na kaznu zatvora u trajanju dužem od šest meseci. Ipak, za ovo nije dobila podršku vladajuće koalicije. Đorđe Milićević iz SPS, koji je u tom trenutku predsedava­o sednicom, rekao je da ona ne odlučuje ko će biti poslanik.

Jerkov za „Blic“navodi da je Aleksandar Martinović, predsednik Administra­tivnog odbora koji treba da pokrene proceduru za smenu Šešelja, rekao da u Hrtkovcima niko nije proterivao Hrvate, čime je, praktično, stavio do znanja da nema nameru da lidera radikala izbaci iz Skupštine.

 ??  ?? žrtva napada usred skupštine
žrtva napada usred skupštine
 ??  ?? petoro poslanika srs napalo jerkov
petoro poslanika srs napalo jerkov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia