Blic

Glišić: Jutka neće ostati u SNS-u ako je kriv

- I. M. J.

Ukoliko se dokaže da je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka kriv i da su optužbe iznete na njegov račun tačne, biće isključen iz Srpske napredne stranke, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

On je ranije, međutim, za naš list rekao da će Jeličić biti isključen iz stranke ukoliko bude pokrenut krivični postupak, što se i dogodilo. Ipak, planovi o isključenj­u zasad su odloženi.

Glišić je najavio da će se o slučaju predsednik­a opštine Brus stranka izjasniti do kraja maja.

- Optužbe koje su iznete na teret Milutina Jeličića su teške i pred njim je težak period da dokaže da li zaista ima istine u tome. Ukoliko se ispostavi da postoji trunka istine u onome što se njemu stavlja kao teret, on je nedostojan da bude član SNS i istog momenta će biti isključen - rekao je Glišić za TV „Prvu“.

On podseća da optužbe na Jeličićev račun datiraju iz perioda kada on nije bio član SNS-a i da stranka ne bi ni prihvatila njegovo apliciranj­e za članstvo da se znalo za šta ga sve terete.

- Narednih mesec dana sačekaćemo epilog čitave te afere. Čekamo da nadležni organi ispitaju sve pojedinost­i da bismo mi mogli da zauzmemo svoj konačan stav. Svakako kao stranka ne trpimo da u našim redovima bude neko ko je sklon nasilju, mobingu. Ne samo Jeličića, nego i ranije Spaskovsko­g pojasnio je on.

Milutina Jeličića policiji je prijavilo 10 žena za seksualno uznemirava­nje, maltretira­nje i ucenjivanj­e seksom za radno mesto. Krivičnom prijavom koja je protiv njega podignuta obuhvaćeno je sedam žena. Sve one su pred tužiocem u Kruševcu dale izjavu na koji način su preživele torturu. Najgore je prošla Jeličićeva sekretaric­a Marija Lukić, kojoj je on tokon dve godine poslao preko 15.000 lascivnih poruka. Nakon što ga je prijavila, dobila je otkaz, a opštinsko veće je na sednici donelo odluku o uklanjanju lokala njenog supruga koji se u centru Brusa nalazi više od 40 godina i dosad nikome nije smetao.

 ??  ?? na teret predsednik­a brusa stavlja se prijava za seksualno zlostavlja­nje
na teret predsednik­a brusa stavlja se prijava za seksualno zlostavlja­nje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia