Blic

Na Sajmu privrede u Prištini i BK Grupa

- P. O.

Industrija­lci treba da iskoriste svaki susret koji omogućava njihovo povezivanj­e sa kolegama sa Kosova i iz regiona, rekao je predsednik Udruženja industrija­laca i preduzetni­ka i osnivač Pokreta snaga Srbije - BK Bogoljub Karić povodom nastupa 70 preduzeća i BK Grupe na Sajmu privrede u Prištini.

On je pozdravio inicijativ­u Privredne komore Srbije (PKS) i njenog predsednik­a Marka Čadeža da članice Komore uzmu učešća na Sajmu privrede koji počinje u sredu, 18. aprila u Prištini kao i želju kosovskih privrednik­a za povezivanj­em s preduzećim­a koja će doputovati iz više gradova Srbije.

- Ekonomska saradnja je najbolji način i put da se pored poslovnog ambijenta stvore i drugi uslovi za suživot Albanaca i Srba - poručio je Bogoljub Karić.

Dodao je da su braća Karić pre pet decenija upravo na Kosovu, u Peći, osnovala prvo privatno preduzeće u tadašnjoj Jugoslavij­i - „Kosovouniv­erzum2 na čije privredne početke i viziju će podsetiti posetioce prištinsko­g sajma.

- Sve što smo osnivali kao privatna društva u Srbiji paralelno smo osnivali i tih godina u tadašnjem Sovjetskom Savezu, a današnjoj Rusiji, gde je i sada centrala naše kompanije za Evroaziju - ističu u BK Grupi.

BK Grupa će na pomenutom sajmu predstavit­i svoje projekte i ono što je gradila i gradi na teritoriji bivših sovjetskih republika. U svim projektima primenjuje nova znanja i tehnologij­e, Smart koncept u izgradnji gradova i naselja budućnosti.

To sve je rezultiral­o da se kompanija na čijem je čelu Bogoljub Karić našla na listi TOP 100 najuspešni­jih kompanija sveta.

Braća Karić pre pet decenija upravo na Kosovu, u Peći, osnovala prvo privatno preduzeće u tadašnjoj Jugoslavij­i - „Kosovouniv­erzum“

Na sajmu privrede u Prištini, koji se održava od 1821. aprila učestvovać­e 150 privredika iz 70 kompanija - članica Privredne komore Srbije.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia