Blic

Nova Motorola, Nokija, Honor 10...

- Ana laĐareviĆ

Nakon što su Samsung i Huavej pokazali šta je ono najbolje što za sada mogu, vreme je da se na tržištu pojave i nešto slabiji modeli. Najavljen je novi Honor telefon, Moto će izaći sa E5 serijom, a tu je i Nokija X.

Iako nema definitivn­e potvrde, Nokija bi trebalo već 27. aprila da izađe pred korisnike sa novim telefonom. Ukoliko su nagađanja tačna on će nositi naziv Nokija X što znači da za sada ništa od flegšip modela Nokija 9, već bi njihov raniji model trebalo da dobije apdejt, baš kao što je to bio slučaj sa sada već legendarni­m povratkom 3310. Trebalo bi da ovaj model ima Qualcomm Snapdragon ili MediaTek CPU koji će raditi uz 6GB RAM. Pretpostav­ka je da će biti zasnovan na Androidu, ali je otprilike to sve što je poznato za sada.

S druge strane, mnogo više detalja se pojavilo Moto

E5 i Moto E5 Plus. Telefoni će imati odnos strana od 18:9 na velikom ekranu dok će na zadnjoj strani biti smešten senzor za otisak prsta. Kod manjeg modela E5 tu je kamera sa jednim sočivom, uz 2GB RAM i 16GB interne memorije. Veći telefon E5 Plus dolazi sa 5.8 inča sa Snapdragon 430 procesorom i 3GB RAM i internom memorijom u dve opcije 32 i 64 GB.

Nije poznato da li će imati dualnu kameru jer je na dosadašnji­m fotografij­ama vidljivo da ima mesta za dva sočiva, ali je jedno zatamljeno tako da misterija ostaje do premijere. Oba telefona međutim, imaće bateriju od 4,000mAh. Honor je potvrdio da će 15. maja u Londonu imati premijeru svog novog telefona Honor 10. Iz Kine stižu vesti da će novi telefon imati Kirin 970 čipset kao i da će raditi na najnovijoj verziji Androida. Ima octacore CPU, na 2.36 GHz uz dvojaki RAM pd 4 i 6 GB, a isto tako će i unutrašnja memorija biti u dve opcije - 64 ili 126 GB. Prednja strana će najverovat­nije imati urez/notch kao i Huavej P20 a imaće rezoluciju od 2280 x 1080 pixels, sa odnosom strana 19:9. Sam displej je veličine 5.84 inča. Honor 10 imaće dualnu kameru od 16 MP + 24 MP.

Honor je potvrdio da će premijeru imati 15. maja

 ??  ?? nokija x, moto e i honor stižu uskoro
nokija x, moto e i honor stižu uskoro

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia