Blic

Đukić: Bolje je što se u Kupu igraju dva meča

-

Trener Partizana Miroslav Đukić kaže da su njegovi fudbaleri zaboravili na poraz od Crvene zvezde u 157. derbiju i da su glavom spremni za večerašnji (18.30) duel sa Čukaričkim u polufinalu Kupa Srbije.

Crno-belima je ovo poslednja prilika da ove sezone osvoje trofej jer će po svoj prilici šampionski predati u ruke Crvene zvezde. Prvi meč se igra na Banovom brdu, dok je revanš u Humskoj zakazan za

9. maj.

- Uvek posle poraza u derbiju, još kad se ne odigra kako treba, u ekipu uđe neka tuga i padne psihološki. Ali nema vremena za tugovanje, očekuje nas večeras bitna utakmica protiv Čukaričkog u borbi za finale Kupa jer želimo trofej. Isto želi i naš rival, tako da očekujem veliku borbu svih 90 minuta - rekao je Miroslav Đukić pred duel sa Čukaričkim.

Prema njegovim rečima, crno-bele večeras očekuje teška utakmica jer je Čukarički kvalitetan rival.

- Nedavno smo ih u Superligi pobedili sa 2:0, ali nije bilo lako. Dali smo golove na početku, u samo nekoliko minuta, pa nam je posle bilo lakše da igramo i obezbedimo trijumf. Ipak, mi smo Partizan, favoriti smo na papiru, pa je možda i bolje što se igraju dve utakmice jer se tako smanjuje rizik da ekipa koja je na papiru slabija prođe, ali papir je jedno, a teren drugo - poručio je Đukić.

Trener Partizana nije želeo da otkriva sastav za meč sa Čukaričani­ma, ali se pretpostav­lja da će napraviti nekoliko izmena u odnosu na tim koji je poražen na „Marakani“. Tada se videlo da pojedine igrače stiže umor i da je vreme za (duži) predah.

 ??  ?? trener ĐukiĆ se uzda u revanš na stadionu partizana
trener ĐukiĆ se uzda u revanš na stadionu partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia