Blic

Prete, a nikada neće da istupe

Kao deca smo na sve oko nas što nam se tada činilo nepravdom reagovali sa „neću da jedem“. Nekada je blef prošao, nekada i ne, ali nam nije smetalo da ostanemo gladni samo da bismo na kraju isterali svoje.

- aleksandar pijevac

ZVEZDA JE DVA PUTA PRETILA ISTUPANJEM. NA KRAJU SE TRESLA „MARAKANA“, A RODIO SE MIŠ

Fudbalski klubovi u Srbiji već godinama na isti način žele da privuku pažnju kao deca roditelja. Samo, umesto besmisleno­g gladovanja, prete istupanjem iz takmičenja. Ovaj trend traje već dugo, a najnoviji primer je Čukarički koji je juče izneo svoje zamerke na sve što se dešava u našem fudbalu. “Brđani” su bili nezadovolj­ni sudijskim odlukama u meču sa Radničkim iz Niša (2:3) i, za njih je, logično da na problem ukažu pretnjom i istupanjem.

Istupanjem je pretila i Crvena zvezde, najozbiljn­ije sredinom avgustu 2013. godine, zanimljivo, nezadovolj­na suđenjem na meču Partizan - Novi Pazar. Crveno-beli su stali na stranu gostiju za koje su smatrali da su bili oštećeni, jer je večiti rival stigao do pobede od 4:3 (1:2) “spornim golom” Predraga Luke u 89. minutu. Pri tome, Pazarci su meč završili sa deset igrača, što i nije toliko čudno s obzirom na to da su u Beograd stigli sa ukupno 11 fudbalera. Crveno-beli su odmah u paketu tražili i ostavku tadašnjeg predsednik­a FSS Tomislava Karadžića. Kada se bura smirila, cenu

je platio sudija Vladimir Nedeljkovi­ć koji je suspendova­n sa šest mečeva zbog “serije grešaka na račun oba tima”.

- Na odmoru sam već nekoliko dana i samo sam čuo šta se dešavalo. I da je suđenje na utakmici u Humskoj bilo loše, i da je Zvezda izdala saopštenje povodom meča koji nije igrala. Čuo sam i da je to saopštenje crveno-belih pisao Nebojša Čović i voleo bih da znam da li je to zvaničan stav celog kluba ili njegov lični. Jer, nisam

siguran da li su svi iz UO Zvezde znali da će biti objavljeno. Ako je to stav kluba, neka ga dostave u pisanoj formi Izvršnom odboru, pa ćemo o njemu raspravlja­ti. Zvezda nije imala uspeha na evropskoj sceni, pa ne znam da li je ovo pokušaj da se prikrije taj neuspeh. Čitav scenario je dobro poznat već godinama - rekao je tada Tomislav Karadžić.

Samo godinu dana ranije, predsednik kluba sa “Marakane” Vladan Lukić pretio je bojkotom prven-

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia