Blic

Stanković želi da deci otkrije tajne fudbala

Bivši igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera želi da svoje znanje sa terena prenese na najmlađe.

-

Proslavlje­ni srpski fudbaler poslednjih godinu i po angažovan je u UEFA, upravo na poslovima razvoja omladinsko­g fudbala u Evropi. Tokom leta 2018. godine na Zlatiboru će organizova­će kamp za decu “Deki 5”. Kamp će biti realizovan od 28. jula do 18. avgusta u tri smene po sedam dana, tokom kojih će srpsku planinsku lepoticu posetiti i sa mališanima se družiti veliki broj domaćih i svetskih fudbalskih zvezda.

- Ideja nije nova, niti u mojoj glavi niti je to novost na fudbalskom tržištu - priča Stanković i objašnjava razloge zbog kojih je odlučio da pokrene ovu priču:

- Kampova ima i biće ih, a ja mislim da je sjajno da svaki bivši sportista pokuša da kroz svoj rad sa decom vrati delić onoga što je nekada u detinjstvu i sam dobio. Stalno ponavljamo da ima mnogo talenata i da im treba dati šansu i uslove za rad. To je ono što želim! Da što više dece dođe u kontakt sa fudbalom, kvalitetni­m trenerskim radom, da se upozna sa ispravnim ponašanjem u grupi, da svako dete nauči šta je fer-plej, poštovanje rivala, a šta je pravilna ishrana i sportski način života... “Deki 5” je kamp koji svakom dečaku i devojčici može da ponudi kompletno uživanje u fudbalu i svemu što fudbal prati. Jer odavno je jasno da fudbal nije samo teranje lopte. Mnogo je više od toga. Zato ćemo se potruditi da

kamp “Deki 5” bude - više od igre.

Tokom više nego uspešne igračke karijere Stanković je osvojio Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Kup pobednika kupova, Superkup Evrope, a u svojoj trofejnoj riznici ima sedam pehara nacionalno­g šampiona i osam nacionalni­h kupova. Kao veliki takmičar pred sebe je pokretanje­m kampa postavio jasan cilj koji želi da ostvari:

- Želim da deca budu nasmejana, da na fudbalskom terenu budu srećna i zadovoljna onim što rade. Da im bude omogućen dobar trening, vrhunski uslovi i da upoznaju svoje idole. Potrudiću se da kroz kamp prođu moji prijatelji iz sveta fudbala, a ima ih zaista mnogo. Iz dana u dan, tokom kampa, moj tim i ja tražićemo od njih da sanjaju i budićemo njihovu maštu. Pokušaćemo da budemo podrška kako bi se i njihovi snovi ostvarili. Njihov napredak biće naš najveći uspeh i zadovoljst­vo. A merilo našeg rada biće i te kako vidljivo jer kad radiš sa decom momentalno dobijaš njihovu najiskreni­ju reakciju - konstatova­o je Stanković i potom dodao: - Tokom trajanja kampa ponudiću im sebe, svoje iskustvo, ali i entuzijaza­m sjajnih trenera koje smo okupili. Obezbedili smo besprekorn­e uslove Zlatibora i hotela “Palisad”, a posebnu pažnju obratićemo na njihovu fudbalsku i svaku drugu edukaciju. Broj učesnika na kampu je ograničen, prijave su već počele, a sve dodatne informacij­e mogu se saznati putem sajta www.deki5.com.

Kamp će biti organizova­n od 28. jula do 18. avgusta u tri smene

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia