Blic

Novak i Vajda, tajna veza za teniski bum

Svima je bilo jasno da Novakova saradnja sa Agasijem i Štepanekom neće doneti ništa dobro i da je samo Slovak pravo rešenje za povratak u vrh.

- Jelena mediĆ

Marjan Vajda - teniski otac Novaka Đokovića. Slovak je od dečaka sa Banjice napravio tenisku mašinu koja je pokorila svet. Saradnja je na manje od godinu dana bila prekinuta, ali Vajda je konačno zauzeo mesto koje mu pripada. Ponovo sedi u boksu Novaka Đokovića.

Za mir među Đokovićevi­m navijačima dovoljno je to što se Vajda vratio da trenira sa Novakom. Marjanovo ime oduvek je izazivalo sigurnost kod Noletovih obožavalac­a jer ako neko poznaje dobro Srbina, onda je to Slovak. Koliko mu je nedostajao u prethodnih deset meseci, video je ceo svet. A koliko mu znači povratak Vajde u tim, najbolje govore Novakove reči posle pobede nad Dušanom Lajovićem u prvom kolu u Monte Karlu.

- Iza mene su veoma teški trenuci, zato sam srećan što vidim Marjana u svom boksu. S njim se osećam bezbedno na terenu. Nedostajao mi je njegov veliki osmeh i njegove reči - bilo je prvo što je Đoković kazao.

Novak je tako potvrdio da ga niko bolje ne poznaje od Vajde, koji je za njega više od trenera.

- Marjan mi je prijatelj, on me zna bolje od bilo koga s kim sam radio. Ovo je za obojicu bio kao novi početak. Mislim da sam i ja njemu nedostajao, kao i tenis - iskren je Novak.

Vajda je uvek bio na Novakovoj strani. Nikada od njega niste mogli da čujete nijednu lošu reč o nekada najboljem svetskom teniseru. Uvek mu je davao podršku. Nikada ga javno nije kritikovao. Sve što su imali da kažu jedan drugome, učinili su to iza zatvorenih vrata. Tako to uostalom i rade prijatelji.

- Najveći teniseri sveta ipak nisu mašine. Na vrhu su sporta, ali imaju i porodice, prijatelje, život van tenisa. Tako da su krize normalne. Novak nije prestao da voli tenis, nego je izgubio koncentrac­iju - rekao je Vajda.

Đoković i Vajda su u prvom mandatu sarađivali od 2006. do 2017. Tog juna 2006. Novak je bio 40. teniser sveta, a onda je krenuo njegov

vrtoglav uspon. Našao se na krovu planete i osvojio je 12 grend slem titula. A onda je usledio Novakov pad. Bio je veličanstv­en, baš kao što je i bio i let. Ali...

Iako Vajda i dalje nije i formalno pristao da bude Đokovićev trener i u budućnosti sve dok ne prođe turnir u Monte Karlu, sledeći Novakov potez je toliko logičan. Mora da zadrži Vajdu u boksu. I ponovo krene u osvajanje sveta. Na njegov vrh. Jer tamo sigurno zaslužuje da bude.

Đoković danas u drugom kolu mastersa u Monte Karlu igra sa mladim hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem, kog je savladao pre dve godine u drugom kolu Madrida.

 ??  ?? novaka ĐokoviĆa i marjana vajdu danas u monte karlu oČekuje veliko iskušenje. rival našeg tenisera u drugom kolu je mladi hrvat borna ĆoriĆ koji je briljirao na turnirima u majamiju i indijan velsu
novaka ĐokoviĆa i marjana vajdu danas u monte karlu oČekuje veliko iskušenje. rival našeg tenisera u drugom kolu je mladi hrvat borna ĆoriĆ koji je briljirao na turnirima u majamiju i indijan velsu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia