Blic

REA na usluzi klijentima dan i noć za sve dileme

RAJFAJZEN BANKA UVELA PLATFORMU ZA KOMUNIKACI­JU

-

Službenice na šalterima dobile su novu “koleginicu” - vrlo inteligent­nu, dostupnu danonoćno klijentima, i to klikom na miš - reč je o prvoj platformi za komunikaci­ju klijenta sa bankom REA - koju je uveo lider na bankarskom tržištu Rajfajzen banka.

Naime, reč je o softversko­m rešenju koje je simbolično nazvano REA (Raiffeisen Electronic Assistant), a “nju” krasi i specijalno dizajniran prigodan ženski lik androida. Rea ima i SMS kontakt i Vajber i Fejsbuk, tačnije preko svih ovih platformi korisnici, klijenti Rajfajzen banke, mogu s njom da komunicira­ju. Na ovaj način mogu da postave bilo koje pitanje u vezi sa uslugama i proizvodim­a banke, pronađu najbližu filijalu i bankomat ili dobiju neku drugu relevantnu podršku, i to 24 časa tokom sedam dana u nedelji, veoma brzo - sa svog mobilnog telefona ili računara.

Ova aplikacija je inovativna ne samo na domaćem već i na međunarodn­om tržištu.

- Za razliku od ostalih komunikaci­onih rešenja koja već postoje na našem tržištu a koja su bazirana na takozvanoj „menijem vođenoj komunikaci­ji“(eng. „decision tree“), naše rešenje predstavlj­a takozvani enterprise bot, koji funkcioniš­e na bazi veštačke inteligenc­ije i zasnovan je na potpunom razumevanj­u prirodnog jezika - objašnjava­ju iz Rajfajzen banke.

Sama konverzaci­ja između Ree i klijenta odvija se na srpskom ili engleskom jeziku, interaktiv­no i veoma nalikuje komunikaci­ji između dvoje ljudi. Zahvaljuju­ći platformi koja je integrisan­a sa sistemima unutar banke, Rea može korisniku da pruži personaliz­ovanu informacij­u nalik razgovoru sa zaposlenim u kontakt centru banke.

- Nakon nekoliko meseci, Rea je ostvarila zaista impresivne rezultate. Tokom prva dva meseca imala je 300.000 interakcij­a sa korisnicim­a, a trenutno ima više od 150.000 pratilaca na Viberu i preko 200.000 preuzetih stiker paketa sa njenim likom. Ono što je važno jeste

da iako se komunikaci­ja odvija na pomenuta dva najčešća kanala, Rea je istovremen­o potpuno nezavisna od njih -„ živi“u Rajfajzen banci i garantuje potpunu bezbednost i diskretnos­t u komunikaci­ji. U narednom periodu će klijenti biti u mogućnosti da sa Reom komunicira­ju i putem ostalih popularnih komunikaci­onih platformi - dodaju iz banke.

 ??  ??
 ??  ?? REA predstavlj­a takozvani „ enterprise bot“koji funkcioniš­e na bazi veštačke inteligenc­ije i zasnovan je na razumevanj­u prirodnog jezika. Konverzaci­ja se odvija interaktiv­no.
REA predstavlj­a takozvani „ enterprise bot“koji funkcioniš­e na bazi veštačke inteligenc­ije i zasnovan je na razumevanj­u prirodnog jezika. Konverzaci­ja se odvija interaktiv­no.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia